SEKTÖREL › Volvo Cars, otonom sürüşte sona yaklaştı

Volvo Cars, otonom sürüşte sona yaklaştı

10 Ocak 2022 / 23:42 Volvo Cars’ın Ride Pilot adlı denetimsiz otonom sürüş özelliği California'da kullanıcılara tanıtıldı

Volvo Cars, otonom sürüşte sona yaklaştı

Volvo Cars, Ride Pilot adlı denetimsiz otonom sürüş özelliğini ilk olarak ABD'nin California eyaletindeki kullanıcılara tanıttı. Volvo Cars’ın gelecek nesil tamamen elektrikli otomobillerinde yer alacak olan Ride Pilot, müşterilere daha fazla zaman kazandırmayı ve bir Volvo’yu daha rahat ve eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor. Otoyollarda kullanım için güvenli olduğu doğrulandıktan sonra Ride Pilot’un, şirketin bu yıl içerisinde tanıtacağı tamamen elektrikli SUV modelinde ek abonelik şeklinde sunulması planlanıyor.

Volvo Cars; kablosuz yazılım güncellemeleri ve ileri teknoloji sensör kurulumu ile yeni nesil otomobillerinde güvenlikte yeni bir standart belirliyor. Kullanılan yazılım, otonom sürüş yazılım şirketi Zenseact, Volvo Cars’ın şirket içindeki geliştirme ekibi ve teknoloji ortaklarından Luminar’ın ekibi tarafından geliştirildi. Sensör kurulumu, Luminar tarafından geliştirilen yazılımla iç içe çalışan ileri teknoloji Iris LiDAR da dahil olmak üzere iki düzineden fazla sensörden oluşuyor.

Luminar’ın LiDAR sensörü, Volvo Cars’ın yakında çıkacak tamamen elektrikli SUV modelinde kullanılan; beş radar, sekiz kamera ve on altı ultrasonik sensörü tamamlayacak. Söz konusu standart sensör kurulumu, mükemmel görüş ve algı güvenilirliği sağlıyor. Sürekli, kablosuz yazılım desteği ile sistem, tamamen yedekli çalışacak ve Volvo Cars’ın Ride Pilot ile güvenli otonom sürüşe ulaşmasını sağlayacak.

ece8fb8f87f363152ff415b16fe9453e_0.jpg

Bu yazılım-sensör kombinasyonu ve sağladığı güvenlik, Volvo Cars’ın yakında çıkacak tamamen elektrikli SUV modelinde ilk günden itibaren standart olacak ve zamanla gelişecek. Ride Pilot, Volvo Cars’ın hassas doğrulama ve test protokolünden geçtikten sonra müşterilere sunulacak. Doğrulama ve test protokolü, teknolojinin farklı koşulda otoyollarda kullanım için güvenli olduğunun onaylanmasını içeriyor.

Volvo Cars, bu doğrulama sürecinin bir parçası olarak Zenseact ile birlikte İsveç’teki yollarda otonom sürüş işlevlerini zaten test ediyor ve Avrupa ve ABD genelinde veri topluyor.  Şirket, bu yılın ortasına kadar, iklim, trafik koşulları ve yasal düzenlemelerin otonom sürüş için uygun bir ortam sağlayan California yollarında testlere başlamayı planlıyor.

ÇOK OKUNANLAR