TEKNOLOJİ › Volvo'da LIDAR ve yapay zeka dönemi

Volvo'da LIDAR ve yapay zeka dönemi

27 Haziran 2021 / 21:24 Volvo'nun elektrikli SUV'u standart olarak LiDAR teknolojisi ve yapay zeka ile desteklenen gelişmiş bir bilgisayar ile donatılacak

Volvo'da LIDAR ve yapay zeka dönemi

Volvo'nun 2022 yılında tanıtacağı tamamen elektrikli XC90 modeli standart olarak; Luminar tarafından geliştirilen LiDAR teknolojisi ve NVIDIA DRIVE Orin™ Yonga Sistemi tarafından desteklenen otonom sürüş bilgisayarı dahil olmak üzere ileri teknoloji sensörlerle donatılacak.

Volvo Cars, çarpışma önleme teknolojisinin yeni nesli için yeni donanımı, Volvo, Zenseact ve Luminar yazılımlarıyla birleştirerek, bu yeni güvenlik paketiyle ölümleri ve kazaları bir bütün olarak azaltmayı hedefliyor. Ayrıca bulut sistemi üzerinden yazılım güncellemeleriyle ilerleyen dönemlerde kazaların giderek azalması bekleniyor.

5ac9ddec8ac9cf9604f2bfa5ceddc628_0.jpg

Teknoloji bir kez tanıtıldıktan sonra zaman içinde olgunlaşacak, daha yetenekli hale gelecek ve kritik durumlarda otomobilin güvenliğini arttıracak. Önceki nesil teknolojiler büyük oranda sürücüyü olası ani tehditler karşısında uyarmaya odaklanıyordu. Bu yeni güvenlik teknolojisi ise zamanla çarpışmaları önlemek için daha fazla müdahale edecek.

Hayat kurtarmak ve yaralanmaları önlemek şirketin birinci önceliği olmaya devam edecek. Bununla birlikte Volvo Cars, Volvo otomobillerinin karıştığı kazalar azaldıkça, düşecek olan sigorta prim maliyetlerini potansiyel bir ek avantaj olarak görüyor. Tamamen elektrikli Volvo otomobillerinin tümünde standart olan bakım paketi, uygulanabildiği yerlerde bir sigorta kapsamı da içeriyor.

Sensör paketi ve Yapay Zeka bilgi işlem performansı dışında, Volvo’nun yakında tanıtılacak olan amiral gemisi SUV modeli, direksiyon ve frenleme gibi temel işlevler için yedek sistemlere sahip olacak. Bu, koşullar izin verdiğinde aracı güvenli, denetimsiz otonom sürüş için donanımsal olarak hazır hale getirecek. 

Bu yedekleme sistemleriyle birlikte LiDAR, bilgi işlem ve yazılımlar, Volvo Cars’ın otonom sürüş yazılımı geliştirme şirketi Zenseact ile birlikte şirket içinde geliştirilen Otoyol Pilotu işlevini etkinleştirecek. Otoyollarda kullanmak için geliştirilen ve isteğe bağlı olarak sunulan otonom sürüş özelliği Otoyol Pilotu, güvenli olduğu doğrulandığında ve kişisel coğrafi konumlar ve koşullar için yasalar izin verdiğinde müşteriler için etkinleştirilecek.

Volvo Cars, bu yılın başlarında bilgi işlemi merkezileştirmek için NVIDIA teknolojisini kullanacağını açıkladı. NVIDIA teknolojisi tarafından desteklenen çekirdek bilgisayar ve otonom sürücü bilgisayarı, havadan güncelleme yoluyla zaman içinde otomobillerin daha güvenli, daha kişisel ve daha sürdürülebilir olmasını sağlarken, aynı zamanda görüntü ve LiDAR işleme için gereken bilgi işlem gücünü de sağlıyor.

Volvo Cars, 30 Haziran’da düzenlenecek olan Volvo Cars Tech Moment’ta gelecekteki teknoloji yol haritası hakkında daha fazla ayrıntı açıklayacak.

ÇOK OKUNANLAR