YENİ MODELLER › Yeni 3008’e sportif versiyonlar

Yeni 3008’e sportif versiyonlar

27 Temmuz 2016 / 15:58 Peugeot, yeni 3008 modelinin sportif GT ve GT Line versiyonlarını gün ışığına çıkardı

Yeni 3008’e sportif versiyonlar

Son yıllarda sportif kimliğini yeniden ön plana çıkarmaya başlayan Peugeot, bu amaç doğrultusunda da, hot hatch meraklılarını heyecanlandıran GTi, daha light bir sportiflik vaat eden GT ve sadece donanımdan ibaret olan GT Line model uzantılarını kullanıyor. Belli ki önümüzdeki yıllarda bu uzantılara sahip pek çok modelle tanışacağız. Öyle ki; markanın tamamen yenilediği 3008 modeli bile GT ve GT Line versiyonlarına kavuşuyor.

Yeni 3008’in Access, Active ve Allure’dan oluşan üç temel donanım seviyesinin üzerinde GT Line konumlandırılırken, ürün gamının tepe noktasını ise GT oluşturacak. Geniş çamurluk ağızlarına, 19 inçlik çift renkli jantlara ve çift renkli parlak Black Diamond tavana sahip olan GT versiyonu, ayrıca isteğe bağlı olarak Coupe Franche gövde rengiyle de alınabilecek. Perla Nera rengindeki atka bölümü, Platinum Grey, Amazonite Grey ve Metallic Copper renkleriyle birlikte sunan "Coupe Franche" 3008 GT’ye çok farklı bir görünüm kazandırıyor. Bakır rengi detaylar, Alkantara ve deri kaplamalar, GT logolu altı düz direksiyon ve bazı noktalarda kullanılan eskitme meşe yüzeyler ile 3008 GT’nin kabini de oldukça özel. 180 beygir gücünde 2-litrelik  BlueHDi motor ve EAT6 şanzımanla donatılan 3008 GT’nin sportifliği ve farklılığı seven SUV severlerin hoşuna gideceği kesin.

Peugeot 3008’in GT Line donanım paketinde ise GT’nin görsel özellikleri ve donanımı daha düşük motor seçenekleriyle birlikte sunuluyor. Dışarıdan bakıldığında ön bölüm ve arka bagaj kapağını süsleyen GT Line logosu dışında; Full LED farlarla GT radyatör ızgarasına sahip ön tasarım, paslanmaz krom cam çıtalarıyla stop çerçevesi, krom çift egzoz çıkışı, standart olarak sunulan "Black Diamond" tavan ve isteğe bağlı olarak sunulan "Coupe Franche" tasarım çift renk boya, tıpkı GT’de olduğu gibi GT Line versiyonunda da dikkat çekiyor. Bunların yanı sıra bu versiyonda, çift renkli 18 inçlik alüminyum alaşım jantlar ve Perla Nera siyah ayna kapakları da sunulmakta.

Peugeot’nun sınıf atlama stratejisinin bir parçası olan 3008 GT ve GT Line, 2016’nın Ekim ayı itibariyle satışa sunulacak.

ÇOK OKUNANLAR