GÜNDEM › Yeni Civic'te performanslı ECO sürprizi

Yeni Civic'te performanslı ECO sürprizi

07 Eylül 2021 / 16:37 Honda Türkiye, Civic Sedan'ın LPG'li ECO versiyonunu yeni nesilde 1.5 litrelik turbo motorla sunacak

Yeni Civic'te performanslı ECO sürprizi

Önümüzdeki aylarda yeni Civic Sedan modelini Türkiye pazarına sunmaya hazırlanan Honda, otomobilin ülkemizde en fazla tercih edilen LPG'li ECO versiyonunda önemli bir değişikliğe imza atıyor. Bugüne kadar 125 beygir gücündeki 1.6 litrelik atmosferik i-VTEC motor seçeneğiyle sunulan LPG sistemi, yeni nesil Civic Sedan ile birlikte artık 182 beygirlik VTEC Turbo motorla kombine edilecek. Yani Civic ECO'nun motor kaputunun altında artık daha fazla beygir gücü ve tork olacak.

7ddde0bd826ebf73ff4b5b2c189ee8ae_0.jpg

Civic Sedan'ın atmosferik motorla sunulan mevcut ECO versiyonu LPG'li kullanımda bir miktar performans eksikliği yaşatıyordu. VTEC Turbo motor ise LPG'nin tutumluluğunu yüksek performansla birlikte sunacak ve yeni Civic Sedan ECO'yu Türkiye'nin en performanslı LPG'lisi yapacak.

7ddde0bd826ebf73ff4b5b2c189ee8ae_1.jpg

Honda Türkiye, güncel Civic Sedan ECO'nun LPG montajını Şekerpınar'daki fabrikasında gerçekleştiriyordu. Fabrikanın kapanmasından dolayı yeni Civic Sedan artık yurt dışından ithal edilecek. Ancak LPG montajı ülkemizde, Honda ve BRC tarafından hazırlanan montaj noktasında gerçekleştirilecek. LPG daha önce de olduğu gibi yine garanti kapsamında sunulacak.

ÇOK OKUNANLAR