LANSMAN › Yeni Renault Clio bayilerde...

Yeni Renault Clio bayilerde...

27 Ocak 2020 / 02:20 Teknolojik özellikleriyle adeta sınıf atlayan yeni Clio 111 bin TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor

Yeni Renault Clio bayilerde...

Ülkemizde küçük sınıfın en çok tercih edilen hatchback modeli olan ve yüzde 46’lık segment payıyla en yakın rakibinden dört kat daha fazla satılan Renault Clio’nun beşinci nesli Şubat ayı içerisinde satışa sunulacak. Tıpkı önceki nesli gibi Bursa’daki OYAK Renault fabrikasında üretilen yeni Clio, üç benzinli ve iki farklı güç seçeneği sunan bir dizel motorla satışa çıkıyor. Clio gamında ilk defa sunulacak olan hibrit versiyonun ise yılın ikinci yarısında yollarda olması bekleniyor. Renault-Mais yeni Clio için bir ön sipariş kampanyası da düzenliyor. Şubat ayının başında e-ticaret kanalını kullanarak ön sipariş verecek olan 300 kişiye 10 bin TL değerindeki R.S.Line paketi hediye edilecek. 

b49d3c2fd0b86099fc77ee956376d578_1.jpg

Bir önceki neslin ana hatlarını taşıyan yeni Clio, selefinden daha şık ve pürüzsüz bir tasarıma sahip. C şekilli gündüz farları ve daha büyük Renault logosu gibi markanın yeni tasarım çizgisine dair detaylar barındıran otomobil, kaputunun üzerindeki hatlarla selefinden daha kaslı bir görünüm sunuyor. Yeni Clio’nun gövdesi, aerodinamizm ve sportif görünüm için 48 milimetre alçaltılmış. Yeni jant tasarımları, köpekbalığı yüzgeci formundaki anten, full LED farlar ve yan camların çevresindeki krom detaylar ile kalite algısı artırılan otomobilde ayrıca renk paletine eklenen yeni seçenekler de dikkat çekiyor. Mercan Turuncu, Demir Mavi ve Boğaz Mavisi gibi yeni renklerin segmente canlılık katacağı bir gerçek. 

b49d3c2fd0b86099fc77ee956376d578_4.jpg

FERAH, KALİTELİ VE TEKNOLOJİK KABİN
Yeni Clio, ittifakın CMF-B platformu üzerine geliştirilmiş. Bu platform sayesinde ferah bir kabin sunan otomobilin benzinli versiyonlarda 391 lt (dizelde 366 litre) hacim sunan bagajı sınıfın en iyi genişliğine sahip. Clio’da kullanışlılık ve ergonomi de artık daha fazla ön planda. Saklama alanları 26 litre artırılan otomobilin koltuk yapısı da hacme ve ergonomiye katkı sağlıyor. Daha geniş yapılı koltukların yarı yumuşak kaplamalarının boşluklu yapısı, arka koltukta sunulan diz mesafesini artırırken, virgül şeklindeki koltuk başları ise arka görüşü iyileştiriyor. Clio’nun daha kompakt bir hava yastığı kullanılarak göbeği küçültülen yeni direksiyon simidi de göstergenin artık daha rahat görülebilmesini sağlıyor. 

b49d3c2fd0b86099fc77ee956376d578_3.jpg

Yeni Clio’nun kabini hem tasarım hem de teknoloji açısından adeta sınıf atlamış. Sofistike bir kabin tasarımı sunan yeni Clio’nun kabininde önceki modele göre daha fazla yumuşak dokulu plastik yer alıyor. 7 veya 10 inçlik kişiselleştirilebilir sürücü ekranı, ön konsolda yer alan tablet formundaki 9.3 inçlik multimedya birimi, farklı ambiyans ve sürüş modları sunan Multisense Sürüş Deneyim Teknolojisi ve elektrikli park freni ise kabine teknoloji katıyor. Clio’nun yeni multimedya sistemi EASY LINK üzerinden navigasyon, üç farklı sürüş modu sunan MULTI-SENSE özelliği ve Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri (ADAS) kontrol edilebiliyor. Tüm bunların yanı sıra, kablosuz şarj, akıllı telefon ekran yansıtma özelliği ve Renault ürün gamında ilk kez yeni Clio’da sunulan 360° kuş bakışı kamera da en iyi Clio’nun teknolojiyle arasının çok iyi olduğunu gösteriyor.

GELİŞMİŞ SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ
Clio’daki sürüş destek sistemleri ise; Sürüş, Park ve Güvenlik olmak üzere üç başlıkta toplanmış. Otomobilin sürüş destek sistemleri arasında; Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Hız Uyarılı Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Eller Serbest Park Destek Sistemi, Auto-hold Fonksiyonlu Elektrikli Park Freni ve Otomatik Uzun/Kısa Farlar yer alıyor. 

DİZELİN AĞIRLIĞI AZALIYOR
Yeni Clio, güçleri 72 ile 130 bg arasında değişen benzinli ve dizel motor seçenekleriyle yollara çıkıyor. Baz seçenek olan 72 bg gücündeki 1.0 litrelik atmosferik SCe motor 5-ileri manuel şanzımanla sunulurken, 100 bg’lik turboşarjlı 1.0 TCe ünite ise 5-ileri manuel vites kutusunun yanı sıra X-TRONIC CVT şanzıman seçeneğiyle de satın alınabilecek. Eski Clio’daki TCe 90 motordan 10 bg daha fazla güç ve 20 Nm daha fazla tork değeri sunan üç silindirli bu motorun yanı sıra, listede bir de 1.3 litrelik TCe ünite bulunuyor. 130 bg güç ve 240 Nm tork verileri sunan ve çift kavrama teknolojisine sahip 7-ileri EDC şanzımanla kombine edilen bu motor, daha önce sunulan 1.2 litrelik ünitenin yerini alıyor.

Yeni Clio’nun 1.5 litrelik dizel motor seçeneği ise 85 ve 115 beygirlik iki farklı güç seçeneği sunuyor. Yeni emisyon standartlarına uyum sağlayan Blue dCi motor sadece 6-ileri manuel şanzımanla sunuluyor. Yani yeni Clio’da dizel-otomatik seçenek olmayacak.

b49d3c2fd0b86099fc77ee956376d578_0.jpg 

Türkiye’de 111.000 TL’den başlayan fiyat etiketleriyle 12 Şubat 2020 tarihinden itibaren satışa sunulacak olan yeni Clio’da Joy, Touch ve Icon’dan oluşan üç donanım seviyesi bulunuyor. Otomobil ayrıca R.S.Line aksesuar paketiyle de satın alınabilecek. 

Yeni Clio ile birlikte dördüncü nesil Clio da 0.9 TCe motor seçeneğiyle bu yılın sonuna kadar satılmaya devam edecek. Ayrıca dördüncü nesildeki Sport Tourer versiyonu da henüz üretimden kalkmıyor. 

b49d3c2fd0b86099fc77ee956376d578_2.jpg

Yeni Clio lansmanında konuşan Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş; “B segmenti toplam pazardan aldığı yüzde 25 pay ile B segmenti Türkiye’nin 2. büyük segmenti, B HB alt segmenti ise yüzde 13,5 pay ile 3. büyük alt segmenti olma özelliği taşıyor. Clio, B HB segmentinden elde ettiği yüzde 46 pay ve en yakın rakibinden yaklaşık 4 kat fazla satış rakamı ile bu segmentin lideri konumunda yer alıyor. Türkiye’nin en çok satılan 2. modeli olan Clio’nun 5’inci nesli olan yeni Clio’yu müşterilerimizle buluşturuyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni Clio’nun Türkiye’de OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilmesi ve dünyaya ülkemizden ihraç edilmesi bizim için ayrıca gurur vesilesi. Yeni Clio, yenilenen kaslı tasarımı, yüksek teknolojileri, kalitesi ve bir üst segmente ait özellikleri ile segmentinin referans modeli olmayı sürdürecektir. “Clio’ların en iyisi” Yeni Clio ile segment liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR