SEKTÖREL › ZF, Fiat-Chrysler'e otomatik şanzıman üretecek

ZF, Fiat-Chrysler'e otomatik şanzıman üretecek

03 Aralık 2019 / 19:16 Fiat-Chrysler (FCA) otomatik şanzıman tedariği için ZF ile anlaştı

ZF, Fiat-Chrysler'e otomatik şanzıman üretecek

Küresel şanzıman tedarikçisi ZF yeni nesil şanzıman ile arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli Fiat Chrysler modellerinin kalbine girmeye hazırlanıyor. ZF’in FCA’ya tedarik edeceği 8-ileri otomatik şanzımanı, ZF’nin tarihinde tek seferde alınan ikinci en büyük siparişi olma özelliğine sahip. ZF’nin optimize ettiği 8-ileri şanzımanın en yeni sürümü ile birlikte, hibrit varyantlar için entegre bir elektrikli tahrik ünitesi de sunuluyor. 

ZF CEO'su Wolf-Henning Scheider büyük siparişle ilgili şunları söyledi: “FCA tarafından küresel şanzıman tedarikçisi olarak gösterilmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu sipariş, yeni 8HP için alınan ikinci büyük siparişimiz, hibrit ve plug-in hibrit teknolojilerine odaklanma ve bu alanlarda cazip ürünler geliştirme stratejimizi doğruluyor.”

2022'de seri üretime başlayacak olan yeni ve dördüncü nesil şanzımanın ana üretim tesisi, ZF’nin Saarbruecken’deki fabrikası olacak. Şirket ayrıca gelecekte ABD ve Çin de dahil olmak üzere başka yerlerde de bu teknolojinin üretimine başlamayı planlıyor.

Yeni 8-ileri otomatik şanzıman, motorun önde ve yatay şekilde konumlandırıldığı tüm araçlara entegre edilebilecek esneklikte. ZF’nin mevcut 8HP şanzımanın üzerine geliştirdiği yeni şanzımanının teknik bir yeniliği de elektrikli sürüş entegrasyonu. Bununla ZF, müşterilerinin CO2 azaltma hedeflerine ulaşmalarını da destekliyor. 

İki firma arasındaki bu anlaşma ZF’nin küresel üretim ağının önemini vurgulamakta. Henüz birkaç ay öncesinde ZF, tarihindeki en büyük sipariş kapsamında BMW ile en yeni nesil 8HP şanzımanının teslimatı için sözleşme imzalamıştı.

ÇOK OKUNANLAR