
ZF, Fiat-Chrysler'e otomatik şanzıman üretecek
03 Aralık 2019 / 19:16 Fiat-Chrysler (FCA) otomatik şanzıman tedariği için ZF ile anlaştı

Küresel şanzıman tedarikçisi ZF yeni nesil şanzıman ile arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli Fiat Chrysler modellerinin kalbine girmeye hazırlanıyor. ZF’in FCA’ya tedarik edeceği 8-ileri otomatik şanzımanı, ZF’nin tarihinde tek seferde alınan ikinci en büyük siparişi olma özelliğine sahip. ZF’nin optimize ettiği 8-ileri şanzımanın en yeni sürümü ile birlikte, hibrit varyantlar için entegre bir elektrikli tahrik ünitesi de sunuluyor.
ZF CEO'su Wolf-Henning Scheider büyük siparişle ilgili şunları söyledi: “FCA tarafından küresel şanzıman tedarikçisi olarak gösterilmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu sipariş, yeni 8HP için alınan ikinci büyük siparişimiz, hibrit ve plug-in hibrit teknolojilerine odaklanma ve bu alanlarda cazip ürünler geliştirme stratejimizi doğruluyor.”
2022'de seri üretime başlayacak olan yeni ve dördüncü nesil şanzımanın ana üretim tesisi, ZF’nin Saarbruecken’deki fabrikası olacak. Şirket ayrıca gelecekte ABD ve Çin de dahil olmak üzere başka yerlerde de bu teknolojinin üretimine başlamayı planlıyor.
Yeni 8-ileri otomatik şanzıman, motorun önde ve yatay şekilde konumlandırıldığı tüm araçlara entegre edilebilecek esneklikte. ZF’nin mevcut 8HP şanzımanın üzerine geliştirdiği yeni şanzımanının teknik bir yeniliği de elektrikli sürüş entegrasyonu. Bununla ZF, müşterilerinin CO2 azaltma hedeflerine ulaşmalarını da destekliyor.
İki firma arasındaki bu anlaşma ZF’nin küresel üretim ağının önemini vurgulamakta. Henüz birkaç ay öncesinde ZF, tarihindeki en büyük sipariş kapsamında BMW ile en yeni nesil 8HP şanzımanının teslimatı için sözleşme imzalamıştı.
-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
Toyota, iki yeni GR spor otomobilini tanıttı
Toyota, motor sporları deneyimiyle geliştirdiği GR GT ve GR GT3 modellerini tanıttı
-
Yeni C5 Aircross Türkiye yollarında...
Citroën’in ikinci nesil C5 Aircross modeli, 2.200.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa çıktı
-
BYD ATTO 2 iddialı bir fiyatla geldi
BYD, tamamen elektrikli B-SUV modeli ATTO 2'yi 1.529.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS