SEKTÖREL › 100 km'de sadece 2.2 litre tüketim!

100 km'de sadece 2.2 litre tüketim!

18 Ağustos 2011 / 18:56 Toyota’nın şarj edilebilen ilk hibrid otomobili 'Prius Plug-in Hybrid' Frankfurt fuarında sahne alacak

100 km'de sadece 2.2 litre tüketim!
Toyota, bu sene Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergileyeceği Prius Plug-in Hybrid ile çevreci teknolojiler üzerine yürüttüğü 40 yıllık çalışmada önemli bir dönüm noktasına geliyor. Prius Plug-in Hybrid'in, dünya üzerinde bugüne kadar 200 milyar km sürüş ile dayanıklılık ve güvenilirlik konusunda kendini kanıtlayan tam hibrid teknolojisinin en yenisi ve en çevrecisi olduğu açıklanıyor.

Yeni Prius Plug-in Hybrid, daha kompakt lityum-iyon pillerle donatılmış. '0' emisyon sunan elektrikli sürüş menzili önemli oranda artan Prius Plug-in Hybrid, bu sayede 100 km’de 2.2 litre yakıt tüketirken, sadece 49 g/km (homologaston sürüyor) CO2 salımı gerçekleştiriyor.  Çevreci otomobil, ayrıca normal bir elektrik prizinden 220V ile 1.5 saatte şarj edilebilirken, elektrikli sürüş performansı 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

Prius Plug-in Hybrid, çevreci teknolojilerde yeni bir referans olmayı hedefliyor. Özellikle şehirlerde yaşayan müşterilere kısa mesafeli yolculuklarında önemli oranda artırılmış elektrikli sürüş menzili sunan Prius Plug-in Hybrid, hem benzinli hem de elektrik motorunun bir arada kullanıldığı tam hibrid teknolojisi sayesinde de menzil kaygısına son vererek, sadece 2.2 lt/100 km değerinde çok düşük yakıt tüketimine olanak tanıyor.

ÇOK OKUNANLAR