SEKTÖREL › 3M otomobilleri hafifletiyor...

3M otomobilleri hafifletiyor...

22 Aralık 2011 / 01:56 3M otomobillerin ağırlığını azaltan teknolojisiyle çevrenin korunmasına katkda bulunuyor

3M otomobilleri hafifletiyor...
Bir araçta yaratılacak her 1 kg’lik ağırlık tasarrufu yılda doğaya 2,2 kg daha az CO2 salınmasını sağlıyor. Bir ağacın yılda 11 kg’lik CO2’yi doğadan temizlediği göz önüne alınırsa her bir araçta sağlanacak 5 kg’lik bir hafifleme ile 1 ağacın yapacağı katkının sağlanabileceği ve bunun da 1 ağacın kurtarılması anlamına geleceği bir gerçek. Bir yılda tüm dünyada üretilen motorlu araç sayısı göz önüne alındığında ağırlık azaltmanın ne kadar büyük bir önemi olduğu daha da net ortaya çıkıyor.

3M, çevreye duyduğu hassasiyetini otomotiv sektörü için sunduğu çözümlerde de göstermeye devam ediyor. Temel olarak doğadaki karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen 3M'in  bu hedefine ulaşmak için araç tasarımında firmaların hem performans hem de konfor taleplerini karşılayacak yenilikçi ve teknolojik ürünleri ile otomotiv sanayine hizmet verdiğini belirten 3M Arıtma, Otomotiv Ürünleri Pazarlama Koordinatörü Meriç Karacaaev şunları söyledi: “3M olarak asıl hedefimiz araçların ağırlıklarını azaltarak doğaya salınan karbon miktarını düşürmek.  Bunun için araç üretiminde konvansiyonel birleştirme tekniklerine alternatif olacak yapısal sızdırmazlık bantlarından, akrilik köpük bantlara kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. 3M olarak araç için sunduğumuz birleştirme çözümlerinin yanı sıra muadillerine göre ağırlık başına izolasyon performansında çığır açan ThinsulateTM Akustik İzolasyon malzemeleri ile daha hafif ve daha sessiz araçların üretilmesinde araç üreticilerine çözümler sunuyoruz”.

3M’in ürünlerinden biri olan cam kürecikler ile araç üreticilerinin plastik parça ağırlıklarını %5 ile %15 arasında azaltabildiği açıklanıyor.Verilen bilgiye göre bu ürün sayesinde aynı performans ile daha hafif araçlar üretilebilmesi mümkün kılınıyor. Cam küreciklerinin dışında, 3M’in tekerlek ağırlıklarını etkileyen kurşunsuz kompozit jant malzemesi ile de araçların hafiflediği açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR