
488 GTB çift turbo V8 motoruyla ortaya çıktı!
04 Şubat 2015 / 16:24 Ferrari'nin 670 bg'lik yeni modelinin isminin 458 M olacağı düşünülüyordu

Ferrari, adının 458 M olmasını beklediğimiz yeni modelini 488 GTB adı ile otomobil tutkunlarının beğenisine sundu. İtalyan üretici 458 modelini makyajlamakla kalmamış, otomobilin ortasında yer alan eski atmosferik motorun yerine 3.9-litre hacimli çift turbo V8 motor yerleştirmiş. 8000 d/d’de 670 bg güç, 3000 d/d’de 760 Nm tork üreten bu yeni ünite otomobilin 0-100 km/s sprintini 3 sn’de, 0-200 km/s hızlanmasını ise yalnızca 8.3 sn/de tamamlamasına yardımcı olmuş. Yeni otomobil 330 km/s’lik maksimum hızının yanı sıra, 1 dakika 23 saniyelik Fiorano tur zamanına sahip.
Ürettiği gücü bünyesinde değişken tork kontrolünü barındıran elden geçirilmiş 7-ileri çift kavramalı şanzıman üzerinden aktaran otomobilin dişli oranları da yeniden ayarlanmış. Yeni motoru ve elden geçirilmiş egzoz sistemi ile birlikte yeni bir sese sahip olan otomobil, Ferrari’nin iddialarına göre “dolu dolu, net ve tamamen kendine has” bir sese kavuşmuş.
488 GTB’nin tasarımı, orijinal 308 GTB’nin hava girişlerini andıran hava girişleri ile dikkat çekerken, bu otomobilde hava girişleri bir ayraç ile iki farklı bölüme ayrılmış. Ferrari tasarımcıları otomobilin ön spoylerini genişletmiş, arka kısma ise yeni küçük bir spoyler eklemiş. Arka kısımda yapılan diğer değişiklikler ise aktif kanatçıklara sahip arka difüzör ve hafifçe elden geçirilmiş LED stoplar olmuş.
Ferrari 488 GTB’nin kabini ise bir hayli tanıdık olsa bile, kabinde yeni kontrol grubuna, açılı hava üfleçlerine ve elden geçirilmiş gösterge paneline yer verilmiş. Gövdeyi saran koltuklar ve yeni bir arayüze sahip infotainment sistemi ise diğer değişiklikler arasında yer almış.
Ferrari, 488 GTB’yi önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cevere Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacağını açıklarken, otomobilin Spider versiyonunun Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor.
Haber: Ege Geçyatan
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS