SEKTÖREL › A3 Sedan Şangay'da tanıtıldı...

A3 Sedan Şangay'da tanıtıldı...

24 Nisan 2013 / 01:47 Audi, ilgiyle beklenen A3 Sedan modelinin dünya lansmanını Şangay Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi

A3 Sedan Şangay'da tanıtıldı...
Audi, kompakt sedan sınıfına çok güçlü bir şekilde giriyor. Dünya lansmanı Şangay Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen A3 Sedan, yaz aylarının sonunda satışa sunulacak.

2.64 metrelik dingil mesafesine, 4.46 metrelik uzunluğa ve 425 litrelik bagaj hacmine sahip olan A3 Sedan'ın en büyük kozlarından biri hafiflik. Dört silindirli 1.4 TFSI motor seçeneği sadece 1205 kg ağırlığında olan otomobilin verimli bir motor gamına sahip olacağı da söyleniyor. Aslında bu motorlar A3'ün diğer gövde tiplerinde de tanıdık üniteler. Dizel seçenek olarak sunulacak olan 1.6 litrelik TDI ünite, 105 bg güç ve 250 Nm tork değerleri sunuyor ve ortalama yakıt tüketimi 3.9 lt/100 km, CO2 emisyonuysa 102 g/km olarak veriliyor. A3 Sedan’ın 1.4 TFSI motorlu versiyonu ise 140 bg güç ve 250 Nm tork üretiyor. Bu motor, düşük devirde isteğe bağlı olarak iki silindirin devre dışında kalmasını sağlayan COD (Cylinder on demand) sistemiyle donatılmış. 100 km'de sadece 4.7 litre yakıt tüketimi sağlayan bu versiyonun CO2 emisyonu ise km başına 109 gram olarak açıklanıyor. Motor seçeneğine bağlı olarak, 6-ileri manuel veya S tronic şanzımanla alınabilen A3 Sedan’da vites değişimleri direksiyon simidi üzerindeki kulakçıklarla da yapılabiliyor. "Audi drive select" sistemiyle S tronic şanzıman, yakıt tüketimini azaltan verimlilik modunda serbest dönüş sağlayan bir fonksiyon da sunuyor.

Model dizisi içinde yer alan kardeşleri gibi, A3 Sedan’da da yeni modüler eğlence sistemi (MIB) kullanılıyor. Dijital radyo alıcısı (DAB +), uygun cep telefonlarına bağlantı imkanı sunan Audi Phone Box gibi eğlence bileşenlerinin de yer aldığı A3 Sedan, 705 watt gücünde 14 hoparlörlü 5.1 surround ses ve LED ışıklarla belirginleştirilmiş ön kapılardaki wooferları içeren Bang & Olufsen ses sistemine de sahip.

ÇOK OKUNANLAR