GÜNDEM › Alfa Romeo’nun crossover’ı 2016’da üretilebilir

Alfa Romeo’nun crossover’ı 2016’da üretilebilir

01 Ağustos 2014 / 12:06 Üretilecek olan otomobilin 500 bg’den fazla güce sahip olabileceği konuşuluyor

Alfa Romeo’nun crossover’ı 2016’da üretilebilir

Alfa Romeo’nun yeni crossover’ı hakkındaki detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 2003 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda Kamal konseptini tanıtan İtalyan üreticinin bu konseptin üretimine artık başlayabileceği konuşuluyor.

Size daha önce bilgisini verdiğimiz model hakkında Auto Express’te çıkan haber otomobilin satışına 2016 yılı içerisinde başlanacağını iddia ediyor. Giuletta Cross adına sahip olacağı söylenen modelin boyutların BMW X3 ile üç aşağı beş yukarı aynı olacağı söylenirken, otomobilin yeni geliştirilecek dört ve altı silindirli motorlara sahip olması bekleniyor. En güçlü benzinli seçeneğin 500 bg güce, en güçlü dizel seçeneğin ise 350 bg güce sahip olacağı söylenirken, bir başka söylenti ise güçlü Alfa’ların Ferrari tarafından geliştirilen motorlara sahip olacağını iddia ediyor.

Bu crossover modelin ardından Alfa Romeo’nun daha büyük ikinci bir SUV üreteceği ve her iki yeni modelin de arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak satışa sunacağı konuşuluyor. Bu iki yeni modelden hemen önce İtalyan üreticinin 2015 yılı sonlarına doğru BMW 3 Serisi’ne rakip olarak Giulia adında bir model üreteceği de oldukça güçlü bir söylenti.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR