
Alpine markası genişliyor
16 Ocak 2021 / 00:28 Alpine Cars, Renault Sport Cars (RSC) ve Renault Sport Racing (RSR), Alpine markası altında birleşiyor.

Renault Grubu bünyesindeki en özel marka olan Alpine uzun vadeli büyüme planlarını duyurdu. Bu planlara göre Alpine Cars, Renault Sport Cars ve Renault Sport Racing'in mevcut faaliyetleri Alpine markası altında tek bir oluşum olarak birleşecek. Yeni kurulan Alpine oluşumu, sezgisi güçlü ve tutkulu kullanıcılar için "yeni nesil" bir otomotiv markası olacak.
Alpine, Renault Grubu ve Renault Nissan Mitsubishi İttifakı’nın yeteneklerinin gücünü arkasına alacak. Bunlar arasında Alliance-EV platformu ile teknoloji, küresel üretim ayak izi, optimum maliyet rekabeti sağlayan güçlü bir satın alma kolu, küresel bir dağıtım ağı ve RCI finansal hizmetler yer alıyor. Temel hedef ise motor sporları yatırımları da dahil olmak üzere 2025 yılına kadar kar eden bir şirket haline gelmek.
Yeni organizasyonel yapı, Renault Grubu ve Renault Nissan Mitsubishi İttifakı ile sinerji yaratılması ve seçilen ortaklarla iş birliği, Alpine’in ürün planını desteklemede birer araç olacak. İttifak, CMF-B EV platformuna dayalı %100 elektrikli B segmenti bir Hot Hatch, CMF-EV platformuna dayalı %100 elektrikli C segmenti sportif bir crossover ve Lotus ile birlikte geliştirilen A110'un %100 elektrikli muadilini hazırlayacak.
Alpine; teknoloji, dağıtım, müşteri deneyimi ya da markaya ve müşterilere değer katan diğer tüm alanlarda Renault Grubu inovasyonunun ön saflarında yer alacak. Dolayısıyla, Alpine'in yeni nesil ürünleri, Renault Grubu'nun en son yeniliklerinin yanı sıra F1'in teknoloji ve uzmanlığından yararlanacak. F1’in veri analizi ve işlemedeki yüksek performansından elde edilen verimli enerji yönetimi, güvenlik sistemleri ve bağlantı çözümleri, Alpine ürünlerine önemli bir rekabet avantajı sağlayacak.
Alpine CEO’su Laurent Rossi, “Yeni Alpine oluşumu, ayrı değerlere ve kusursuz özelliklere sahip 3 markayı güçlendirerek tam donanımlı tek bir çatı altında topluyor. Dieppe’deki fabrikamızın hünerleri, F1 ve Renault Sport ekiplerimizin mühendislik becerisi, teknolojiyle donatılmış tamamen elektrikli ürün gamımızı ön plana çıkartarak Alpine adını geleceğe taşıyacak. Özgün tarzımız, ileri teknolojimiz, ezber bozan yaklaşımımız ve tutkumuzla yollarda ve pistlerde olacağız” dedi.
Alpine Tasarım Direktörü Antony Villain; “Formula 1’in yanında tüm Alpine motor sporları programlarına güçlü ve özel bir kimlik vermek önemli bir fırsat. Faaliyetlerimizin merkezinde yer alan motor sporları ile görsel kimlik bizim için çok önemli. Bugün yeni tasarımıyla gördüğünüz aracımız Alpine F1 ekibinin yeni kimliğinin ilk çağrışımı. Bazı yapısal görsel öğeler araç üzerinde kalmaya devam edecek, bazıları ise değişecek. Üç renkli büyük Alpine logosu, markanın motor sporlarındaki kimliğinin en belirgin sembolü. Mavi, beyaz ve kırmızı renkler bizim için çok önemli olan Fransız ve İngiliz bayraklarını ifade ediyor. Tüm motor sporları öğelerinde değişiklikler yapılmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
-
Tamamen elektrikli yeni GLC'nin örtüsü kalktı Yeni GLC, Mercedes-Benz'in bugüne kadarki en gelişmiş SUV modellerinden biri olarak gösteriliyor
-
Clio hiç bu kadar iddialı olmamıştı 2026 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan atıncı nesil Clio, modelin "altın" nesil olmaya aday
-
Türkiye'de üretilecek IONIQ 3 yüzünü gösterdi Hyundai, IAA Mobility 2025’te kompakt elektrikli konsepti aracı Concept THREE’yi tanıttı
-
Skoda'nın elektrikli Combi'si şekilleniyor Škoda, Station Wagon modellerinin elektrikli geleceğini Vision O konseptiyle gösterdi.
-
Togg'un Avrupa yolculuğu Münih'ten başladı Münih’te Avrupa sahnesine çıkan Togg, T10X ve T10F ile Almanya pazarına giriş yapıyor
-
T10F, 15 Eylül'de ön siparişe açılıyor Sportif Fastback tasarımlı ikinci Togg modeli 623 km’ye varan menzille yollara çıkıyor
-
LEGO ve Formula 1 heyecanı İstanbul’da buluştu LEGO Türkiye’nin ev sahipliğinde Zorlu Center’da kurulan LEGO F1 Deneyim Alanı, Formula 1 tutkusunu LEGO yaratıcılığıyla bir araya getiriyor
-
Togg’dan yapay zekada yeni dönem: Can.ai sahneye çıktı Togg, Microsoft Türkiye iş birliğiyle geliştirdiği yeni nesil yapay zekâ platformu Can.ai’ı Münih’teki IAA Mobility 2025’te tanıttı