YENİ MODELLER › Aston Martin, Vantage S Spitfire 80'i gösterdi

Aston Martin, Vantage S Spitfire 80'i gösterdi

19 Ağustos 2016 / 17:22 Özel üretim otomobil Britanya'nın önemli savaş uçağı Spitfire'ın 80'inci yaşını kutlamak için üretildi

Aston Martin, Vantage S Spitfire 80'i gösterdi

Spitfire Britanya’nın şimdiye kadar ürettiği en önemli ve en başarılı mühendislik ürünleri arasında yer alıyor. İkinci Dünya Savaşı’nda Britanya’yı başarılı bir şekilde korumayı başaran bu savaş uçağının 80’inci yaşı ise Aston Martin Cambridge bayisi tarafından V12 Vantage S modelinin üretimi yalnızca sekiz adetle sınırlandırılmış özel bir versiyonu ile kutlanıyor. “Spitfire 80” adı ile anılan bu özel üretim modelin sekiz örneği de Duxford Yeşili renkte boyanmış. Otomobilin gövdesinde yer alan sarı renkli çizgiler yeşil renk ile kontrast oluştururken, savaş uçağının kanatlarında yer alan aynı renkteki detaylara da göz kırpıyor.

İç mekanı Aston Martin’in özel üretim otomobillerinden sorumlu Q departmanı tarafından üretilen otomobilin fiyatını yaklaşık olarak 180.000 sterlin olarak duyuran Britanyalı üretici, otomobillerin teslimatını ise Spitfire’ın evi olarak kabul edilen Duxford Kraliyet Savaş Müzesi’nde gerçekleştiriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR