YENİ MODELLER › Aston Martin, Zagato Coupe'sini tanıttı

Aston Martin, Zagato Coupe'sini tanıttı

02 Ağustos 2016 / 18:04 Aston Martin, sınırlı sayıda ürettiği Vanquish Zagato Coupe konseptini gün ışığına çıkardı...

Aston Martin, Zagato Coupe'sini tanıttı

Aston Martin ile İtalyan tasarım merkezi Zagato'nun ortak eseri olan  ve sınırlı sayıda üretilen Vanquish Zagato Coupe hazır. Vanquish Zagato, Aston Martin'in zarafet ve gücünü, Zagato’nun yarış otomobillerinden doğan kendine özgü tasarım detaylarıyla buluşturuyor. Aston Martin'in geliştirilmiş 600 bg gücünde 6.0 litrelik V12 motoru ile 0'dan 96 km/s hıza sadece 3,5 saniyede ulaşan Zagato Coupe'nin, yüksek performansı benzersiz bir süspansiyon tasarımıyla birleştirerek, eşsiz bir GT sürüş deneyimi sunduğu açıklanıyor.

Otomobilin tamamen karbon fiberden üretilen karpserinde, büyük tek parça paneller kullanılarak, gövdedeki bağlantı çizgileri büyük oranda azaltılmış. Aston Martin Vulcan'ın "bladed (kanatlı)" LED teknolojisinin kullanıldığı Zagato'nun arka bölümünde de yuvarlak stoplara yer verilmiş. Aracın yan aynaları ise One-77’de kullanılan yan aynaları anımsatıyor.

Zagato ile Aston Martin'in işbirliği uzun yıllar öncesine dayanıyor. Şu anda 10 milyon euronun üstünde bir değere sahip, kuvvetli hatlarıyla ünlü 1960 model yüksek performans yarış arabası DB4 GT Zagato ile başlayan bu iş birliği, 1986'da V8 Vantage Zagato, 2002'de DB7 Vantage Zagato ve sonrasında 2011 model V12 Vantage Zagato ile devam etmişti.

ÇOK OKUNANLAR