YENİ MODELLER › Audi, ikinci nesil R8'i tanıttı

Audi, ikinci nesil R8'i tanıttı

05 Mart 2015 / 18:31 Audi'nin süpersporu yeni neslinde daha güçlü bir otomobile dönüştü...

Audi, ikinci nesil R8'i tanıttı

Audi'nin ortada konumlu motora, hafif gövde yapısına ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemine sahip süperspor modeli R8'in yeni nesli gün ışığına çıktı. Cenevre Otomobil Fuarı'nda performans tutkunlarını etkilemek için Audi standındaki yerini alan yeni R8, artık sadece V10 motorla üretiliyor ve iki farklı güç seçeneği sunuyor. 5.2 litrelik FSI motor, baz versiyondai 540 bg güç üretirken, tüm zamanların en güçlü Audi modeli olan V10 Plus versiyonuysa 610 bg güce sahip.

7-ileri S tronic şanzımana ve yeni geliştirilen quattro dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan R8, V10 Plus versiyonunda 1454 kg'lik düşük bir ağırlığa sahip ve bu da eski modelden 50 kilograma kadar daha hafif olduğu anlamına geliyor. 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.2 saniyede ulaşan R8 V10 Plus maksimum 330 km/s hıza çıkabiliyor. Motorun sesinin artık daha keskin ve tok olduğu da verilen bilgiler arasında. Yeni R8'in, gerekli durumlarda motor torkunun yüzde 100'ünü ön veya arka aksa aktarabilen quattro sistemi sayesinde yüksek bir yol tutuş becerisine sahip olduğu da söyleniyor.

Standart olarak LED farlarla sunulan yeni R8, aydınlatma teknolojilerinde önemli bir yenilik olan lazer farları ise opsiyonel olarak sunuyor. Her ne kadar silueti aynı kalsa da yeni bir tasarıma sahip olan R8'in kabininde de bazı dikkat çekici yenilikler bulunuyor. Dijital gösterge tablosuna sahip olan otomobildeki en önemli kontrol fonksiyonları, direksiyon üzerinde uydu olarak da bilinen düğme grupları halinde düzenlenmiş. R8'in içerisinde sürücü kendini bir yarış otomobilinin içinde gibi hissediyor. Klima kumanda düğmeleri, dalgalanma efektiyle, kumanda tablosunun sadeliğini ön plana çıkarıyor. MMI navigasyon plus ve dokunmatik ekran da standart donanımda.

ÇOK OKUNANLAR