
Audi lazer farlı R8 LMX’i tanıttı
10 Mayıs 2014 / 19:31 Alman üretici R8 LMX ile lazer far teknolojisini piyasaya BMW’den önce sunmayı hedefliyor

Audi ve BMW arasında “lazer far savaşı” devam ediyor. Lazer farlara seri üretim bir otomobilde daha önce yer vermeyi hedefleyen iki marka arasında Audi R8 LMX’i tanıtması ile birlikte bir adım öne geçmiş gibi görünüyor.
“Dünyanın lazer farlara sahip ilk seri üretim otomobili” olarak betimlenen R8 LMX, 5.500 Kelvin’lik renk sıcaklığına sahip beyaz ışık üreten dört adet yüksek güçlü lazer diyot barındıran lazer farlarla birlikte geliyor. Otomobil ayrıca yolda bulunan diğer otomobilleri algılayarak üretilen ışığın diğer otomobillere ulaşmamasını sağlayan kamera bazlı sensör sistemine sahip.
Işık teknolojisinin yanı sıra, R8 LMX Ara Mavisi rengi, karbon fiber detayları ve sabit arka spoyleriyle dikkat çekiyor. Parlak siyah egzozlar, karbon fiber seramik diskler ve özel 19 inçlik alaşım jantlar yeni modeli dışarıdan daha çekici hale getiriyor.
Audi tasarımcıları iç mekanda Nappa deri döşemeye, Sepang Mavisi dikişlere ve Ara Mavisi detaylara yer vermiş. Alcantara tavan döşemesi, mat karbon fiber detaylar ve ışıklandırılmış kapı eşikleri ise diğer detaylar arasında bulunuyor.
Otomobil 570 bg’lik maksimum gücünü 5.2-litrelik V10 motordan alıyor. 540 Nm tork üreten bu ünite ürettiği gücü S-tronic 7-ileri çift kavramalı şanzıman ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktarıyor. Bu bileşim R8 LMX’in 0-100 km/s sprintini 3.4 sn’de tamamlamasını sağlarken, otomobili 320 km/s’lik maksimum hıza ulaştırıyor.
Audi, R8 LMX için şu anda sipariş alıyor ve 99 adetle sınırlandırılacak otomobilin fiyatı Almanya’da 210.000 eurodan başlıyor.
Haber: Ege Geçyatan
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS