YENİ MODELLER › Audi, RS3 Sportback ile Mercedes A45 AMG’yi gözüne kestirdi

Audi, RS3 Sportback ile Mercedes A45 AMG’yi gözüne kestirdi

14 Aralık 2014 / 16:16 Audi RS3 Sportback, 367 bg gücüyle “hot hatch” rekabetini kızıştırıyor

Audi, RS3 Sportback ile Mercedes A45 AMG’yi gözüne kestirdi

Audi yeni RS3 Sportback’in üzerindeki örtüyü kaldırdı. Marka tarafından “sınıfına hükmeden motoruyla, sınıfının lideri” sözleriyle betimlenen yeni otomobil agresif ön kısma, büyük hava girişlerine ve quattro yazılı ızgaraya sahip. RS3 Sportback’in sportif tasarımı otomobilin arka kısmına doğru suni alüminyum ayna kapakları, alçaltılmış gövde ve parlak siyah difüzöre sahip yeni arka tampon ile devam ediyor. Çift egzoz çıkışı ve 19 inçlik alaşım jantlar ise otomobilin diğer öne çıkan detayları arasında yer alıyor.

Kabinde büyük değişiklikler mevcut olmasa bile, Nappa deri spor koltuklar, kontrast dikişler ve kesik direksiyon şıklığı ve sportifliği bir arada sunmaya devam ediyor. Yukarıda yer alan özelliklerin yanı sıra, iç mekanda paslanmaz çelik pedallar ve üç boyutlu, siyah, yarış alüminyumu veya karbon fiber detaylar yer alıyor.

Otomobil 367 bg’lik maksimum gücünü 2.5-litrelik beş silindirli motordan alıyor. Aynı zamanda 465 Nm tork üreten bu ünite ürettiği güç ve torku 7-ileri S tronic şanzıman ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktarıyor. Bu bileşim RS3’ün 0-100 km/s sprintini 4.3 sn’de tamamlamasına yardımcı olurken, otomobilin maksimum elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s veya istek üzerine 280 km/s’lik hıza ulaşabilmesini sağlıyor.

Sportif süspansiyon, daha geniş iz genişliği ve Audi Drive Select adaptif sürüş dinamikleri sistemi yeni otomobilin diğer performans donanımları arasında yer alırken, yüksek performanslı frenler ve oranı 15.3:1 ve 10.9:1 aralığında değişebilen direksiyon sistemi sürücünün hızlı sürüşlerde daha rahat etmesini sağlıyor. Karbon seramik frenler ve adaptif amortisör sistemi ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR