YENİ MODELLER › Audi TT ve TT S Roadster Paris’e geliyor

Audi TT ve TT S Roadster Paris’e geliyor

26 Eylül 2014 / 20:28 Alman üretici, yeni TT'nin üstü açık versiyonunu Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtacak

Audi TT ve TT S Roadster Paris’e geliyor

Paris Otomobil Fuarı’nda gösterilecek bir başka otomobil Audi’den geliyor. Alman üretici, ikonik TT modelinin yeni jenerasyonunun üstü açık versiyonunu önümüzdeki ay görücüye çıkaracak.

Bu yılın başında coupe gövde ile birlikte tanıtılan Audi TT ve TT S’in üstü açık versiyonu, daha sportif bir tasarıma ve siyah, titanyum grisi veya bej renkte elektrikli kumaş tavana sahip. Bu tavan 50 km/s hıza kadar 10 saniye içerisinde açılabiliyor veya kapanabilirken, tavanın alüminyum ve magnezyumdan üretilen çerçevesi otomobilin yaklaşık 3 kg’lık bir diyet yapmasını sağlamış. Yeni TT ve TT S Roadster, üzerinde yer aldığı MQB platformu sayesinde ise sadece 1320 kg’lık kuru ağırlığa sahip olmuş.

Standart üstü açık TT, 230 bg güç ve 370 Nm tork üreten 2-litre TFSI turbo benzinli ve 184 bg güç ve 380 Nm tork üreten 2-litre TDI turbo dizel motor ile sunulurken, daha fazla performans arayanlar için TT S 2-litre TFSI motorundan 310 bg güç ve 380 Nm tork elde ederken 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 sn’de tamamlayacak ve hızlanmayı elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s’ye kadar sürdürebilecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR