YENİ MODELLER › Bentley'den 100'üncü yıl kutlaması

Bentley'den 100'üncü yıl kutlaması

31 Temmuz 2018 / 00:02 100 yılı geride bırakmaya hazırlanan Bentley, 100 adetle sınırlı özel bir versiyon hazırladı...

Bentley'den 100'üncü yıl kutlaması

Bentley Motors, sınırlı sayıda üretilecek özel bir Mulsanne ile 100'üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Şirketin kurucusuna bir saygı duruşu niteliğinde olan Mulsanne W.O. Edition by Mulliner serisindeki tüm otomobiller Bentley tarihinden orijinal bir parça taşıyacak. Sadece 100 otomobilden oluşan bu özel seri Mulliner tarafından el işçiliğiyle üretilecek.

Mulsanne W.O. Edition için müşteri tercihine bağlı olarak Mulsanne serisindeki üç modelden herhangi biri seçilebiliyor. Otomobilin dikkat çekici özellikleri arasında, Heritage Hide’dan klasik otomobillerin nostaljik havasını yansıtan bir iç mekan tasarımı, şık Beluga siyah jantlar ve W.O.’nun kendi 8 Litre otomobiline ait krank milinden bir parçanın yerleştirildiği kolçakla beraber büyüleyici bir kokteyl dolabı veya şişe soğutucusu yer alıyor.

9664f4a86cc12f9045c1b3cbb872bfb2_0.jpg

Yeni Mulsanne W.O. Edition by Mulliner, Britanya’da otomobil sektörünün “altın çağı” olarak tanımlanan bir dönemde üretilen 8 Litre’den tasarım izleri taşıyor.

İç mekan, 1930’lardaki lüks yaşam tarzından esinlenilen bir dizi muhteşem özellik sergiliyor ve bunların en çarpıcılarından biri de Mulliner aydınlatmalı kokteyl dolabı olarak karşımıza çıkıyor. El yapımı parçanın üzerindeki kakma işleme 8 Litre’nin geometrik ön matris ızgarasını ve farlarını resmederken, bir cam aralıktan da W.O. Bentley’in kendi 8 Litre otomobilinden bir krank mili parçası sergileniyor.

Kakma işlemeyi yapmak için farklı kaplamalar ve malzemeler kullanılmış. Dört farklı ahşap türüyle parçaya kontrast ve derinlik kazandırılırken, vurguları, imzayı ve geometrik deseni yaratmak için de alüminyum kullanılmış. Her iki kenara paralel uzanan, baklava desenini andırır bordürler modern görünüme katkıda bulunurken, art deco hissini de koruyorlar. Parça, W.O.’nun imzasıyla bitiriliyor.

ÇOK OKUNANLAR