YENİ MODELLER › Bentley’den daha hafif, daha güçlü Conti!

Bentley’den daha hafif, daha güçlü Conti!

18 Haziran 2014 / 19:56 Bentley 580 bg’lik sınırlı üretim Continental GT3-R’ı tanıttı

Bentley’den daha hafif, daha güçlü Conti!

Bentley piste özel hazırladığı Continental GT3’ten ilham alarak sınırlı sayıda üreteceği Continental GT3-R’ı resmen tanıttı. GT3-R standart Continental GT’den 100 kg daha hafif ve 52 bg daha güçlü olmasının yanı sıra titanyum egzoz sistemi, karbon fiber detayları, sabit arka kanadı ve Pirelli lastiklerle çevrelenen 21 inçlik hafif alaşım jantları ile standart otomobilden daha sportif ve alımlı görünüyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi GT3-R’ın çift turbolu 4-litre V8 motoru yapılan küçük değişikliklerle Continental GT V8 S’teki motordan daha güçlü. Turboşarjların emiş gücünde yapılan arttırmayla ve yeni yazılımla birlikte V8 motor 580 bg güç ve 700 Nm tork üretmek üzere ayarlanmış. 8-ileri ZF otomatik şanzıman ile eşlenen motor gücünü tork yönlendirme sistemine sahip dört tekerlekten çekiş sistemi vasıtasıyla yere aktarıyor.

Güç ve hafiflik ikilisi GT3-R’ın 0-100 km/s sprintini 3.8 sn ile yukarıda bahsettiğimiz GT V8 S’ten 0.7 sn daha hızlı tamamlamasına yardımcı olmuş. Şanzımanın daha kısa aralıklara sahip olması ise maksimum hızın 309 km/s’den 273 km/s’ye düşmesine sebep olmuş. Bentley, Continental GT3-R’dan yalnızca 300 adet üretecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR