SEKTÖREL › Binek Peugeot modelleri WLTP'ye hazır

Binek Peugeot modelleri WLTP'ye hazır

07 Eylül 2018 / 10:19 Peugeot binek ürün gamının tamamının yeni WLTP protokolünü karşıladığını açıkladı

Binek Peugeot modelleri WLTP'ye hazır

Peugeot, PureTech ve BlueHDi motorlarında kullanılan gelişmiş teknolojiler sayesinde binek modellerinin, 1 Eylül 2018 itibariyle devreye alınan yeni WLTP protokolünün öngördüğü NOx ve CO değerlerini karşıladığını açıkladı.

Açılımı Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Prosedure olan yeni WLTP protokolü, Avrupa Birliği'nde satışa sunulan tüm binek otomobiller için 1 Eylül 2018 itibariyle zorunlu hale getirildi. WLTP testi; mesafe, ortalama hız, durma süreleri ve sıcaklık da dahil olmak üzere olası gerçek sürüş koşullarına benzeyen gerçekçi araç sürme döngülerine dayanıyor. Bu test prosedürleri müşterilerin kullanım koşullarını daha çok temsil eden ve aracın tam konfigürasyonunu gösteren onaylanmış yakıt tüketimi ve emisyon rakamlarını gösteriyor. Ayrıca test ortamında belirlenen CO, NOx ve partikül emisyonları gerçek sürüş koşullarında doğrulanıyor.

Peugeot ayrıca sürücülere “Transport & Environnement” ve “France Nature Environnement” olmak üzere iki STK ile birlikte geliştirilen bir protokol ile modellerinin gerçek sürüş koşullarındaki tüketimine ilişkin tahminler sunmaya ve bunların tutarlılığını bağımsız denetim kuruluşu Bureau Veritas tarafından onaylamaya devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR