GÜNDEM › BMW 2020’de bütün modellerini elektriğe kavuşturacak

BMW 2020’de bütün modellerini elektriğe kavuşturacak

12 Aralık 2016 / 16:56 Bavyeralı üretici hibrit ve elektrikli otomobillerin 2025 yılında satışlarının beşte birini oluşturacağına inanıyor

BMW 2020’de bütün modellerini elektriğe kavuşturacak

BMW i3 ve i8 modelleri ile yalnızca elektrikli ve hibrit otomobiller konusunda büyük bir ilerleme kaydetmekle kalmamış, bu modelleri ile büyük başarılara da imza atmıştı. Alman üreticinin i modellerini bünyesinde barındıran alt markası geçtiğimiz aylarda 100.000 satış adedini geride bırakmıştı. Elektrikli ve hibrit otomobiller konusundaki bilgi birikimini geleneksel modellerinde de kullanarak başarısını büyütmek isteyen BMW’nin CEO’luk görevini yerine getiren Harald Kruger, ABD’li otomobil dergisi Car and Driver ile gerçekleştirdiği röportajda markanın tüm modellerinin 2020 yılına kadar elektrikli veya hibrit “i Performance” versiyonuna kavuşacağını açıkladı. Bu durum BMW’nin şu anda satışta yer alan plug-in hibrit modelleri 330e, 530e, 740e ve X5 xDrive40e modellerinin yanı sıra, 1 Serisi, 2 Serisi, 4 Serisi, 6 Serisi ve tüm SUV modellerinin elektrikli veya hibrit versiyonlara kavuşacağı anlamına geliyor.

Bavyeralı üretici her ne kadar tüm ürün gamını elektrikli veya hibrit versiyonlar ile sunmaya hazırlansa bile yakın gelecekte satacağı tüm modellerin elektrikli olacağına henüz inanmıyor. BMW 2025 yılında elektrikli ve hibrit otomobillerin satışlarının yüzde 20’sini oluşturacağını tahmin ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR