GÜNDEM › BMW de Supsan'ı tercih etti

BMW de Supsan'ı tercih etti

23 Kasım 2013 / 12:15 Türkiye’nin en büyük motor supabı üreticisi Supsan, Porsche ve Ferrari’den sonra BMW’yi de müşteri portföyüne kattı.

BMW de Supsan'ı tercih etti

BMW ekibinin denetimlerinden tam not olan Supsan, Alman otomobil firmasının supap alımı yaptığı dünyanın önde gelen firmadan biri olmaya hak kazandı.

Borusan Holding şirketlerinden, Türkiye’nin en büyük supap üreticisi Supsan, BMW’yi de, belirli motorlar için, portföyüne kattı. Bugüne kadar başta Porsche, Aston Martin, Ferrari olmak üzere dünyaca ünlü otomobil firmaları için supap üreten Supsan, BMW ekibi tarafından yürütülen denetimlerden tam not alarak, Alman otomobil devinin tedarikçisi olmaya hak kazandı. Yılda ortalama 10 milyon adet supap üretim kapasitesine sahip olan Supsan, bu gelişme neticesinde BMW’nin supap ürettirdiği dünyanın önde gelen firmadan biri oldu.

40 kriterin tamamı yeşil durumda

BMW projesi ile ilgili 2 yıldır çalıştıklarını belirten Supsan Genel Müdürü Salih Alson, “Ciddi bir hazırlık yapmıştık. Özellikle hatlarımızın tamamını yeniledik. 2 gün süren denetim neticesinde incelenen 40 kriterin tamamı yeşil durumda. Bu bizim için oldukça önemli bir gelişme. BMW, Supsan ürünlerinin otomobillerinde kullanılacak kadar kaliteli olduğunu belgelemiş oldu. Bu gelişme ile birlikte biz artık tüm BMW motorlarına supap verebilme hakkını kazanmış oluyoruz. Bundan böyle Ferrari, Mercedes Benz, Volkswagen, Fiat, JCB, Ford, Iveco, Daf, Volvo, Renault, Dacia, Nissan, Peugoet, Volvo Penta, IsottaFraschini, VM Motori, Detroit Diesel, GM, Chrysler, John Deere, Porsche, Bentley, Aston Martin marka otomobillerin yanı sıra BMW’nin de tedarikçisi konumundayız” dedi.

10 milyon adet üretim kapasitesi

Üretici firmalarının denetimlerinin oldukça zor olduğunu ifade eden Salih Alson, Eaton SRL lisansı ile satış yaptıklarını belirterek, “İtalya, Fransa, Almanya ve ABD başta olmak üzere Rusya, Hollanda ve çevre ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz. Yıllık 10 milyon adedi bulan üretim kapasitemiz ile Türkiye’nin en büyük supap üreticisi konumundayız” dedi. Supsan’ın butik çalışan bir firma olduğunu söyleyen Salih Alson, 130 adet makinanın bulunduğu tesiste üretilen supapların 40 farklı işlemden geçtiğine dikkat çekti.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR