YENİ MODELLER › BMW M4, Cabrio versiyonuyla yaza hazır

BMW M4, Cabrio versiyonuyla yaza hazır

08 Nisan 2014 / 21:08 Bavyeralı üretici çiçeği burnunda spor otomobili M4’ün üstünü açtı

BMW M4, Cabrio versiyonuyla yaza hazır

BMW, M4 Cabrio’nun detaylarını New York Otomobil Fuarı’ndaki resmi tanıtımından önce açıkladı. Rüzgarı saçlarında hissetmek isteyen spor otomobil meraklılarını hedef alan yeni otomobil kaslı gövdesiyle M4 Coupe’nin izinden gidiyor. Aracın en büyük farkıysa tabii ki, 18 km/s’ye kadar hızlarda 20 sn’de açılan hard-top tavanı.

Tanıdık tasarım öğeleri üstsüz M4'ün iç mekanında da devam ediyor. Deri kaplı spor direksiyonu, konforlu ve yan destekleri güçlü spor koltukları, kontrast dikişleri ve M vites topuzuyla M4 Cabrio’nun kabini Coupe ile neredeyse birebir aynı.

Yine tıpkı M4 Coupe gibi, M4 Cabrio da gücünü 425 bg güç ve 550 Nm tork üreten 3-litrelik 6-silindirli turbo motordan alıyor. Bu ünite 1840 kg ağırlığındaki M4 Cabrio’yu 0’dan 100 km/s’ye 7-ileri M Çift Kavramalı şanzıman ile 4.2, standart 6-ileri manuel şanzımanla ise 4.4 sn’de ulaştırıyor. Otomobilin maksimum hızı da şanzımana bağlı olmaksızın 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Teknik detaylara gelirsek; M4 Cabrio Aktif M Diferansiyel, M frenler ve M departmanı tarafından modifiye edilmiş elektromekanik direksiyon sistemi ile birlikte geliyor. COMFORT, SPORT ve SPORT+ modlarına sahip Adaptif M süspansiyon ve altın renkli kaliperlere sahip M karbon seramik frenler ise opsiyon listesinde yer alıyor.

BMW M4 Cabrio’nun satışına önümüzdeki yaz başlanması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR