SEKTÖREL › BMW, olası yasaklara hazırlanıyor!

BMW, olası yasaklara hazırlanıyor!

15 Ekim 2021 / 13:26 BMW CEO'su Oliver Zipse, içten yanmalı motorlara yönelik yasaklara hazır olacaklarını dile getirdi

BMW, olası yasaklara hazırlanıyor!

General Motors, Volvo ve Volkswagen Group gibi bazı üreticiler içten yanmalı motorlara veda edecekleri tarihleri açıklarken, BMW cephesinden ise bu konuyla ilgili henüz herhangi bir tarih verilmiş değil. Bununla birlikte BMW CEO'su Oliver Zipse, 2030 yılından itibaren içten yanmalı motorlu otomobillere yönelik olası bir yasaklamaya hazır olacaklarını dile getirdi. 

Avrupa Birliği, küresel ısınmayla mücadele için daha geniş bir önlem paketinin bir parçası olarak 2035'ten itibaren fosil yakıtlı otomobillere yönelik etkili bir yasaklama öneriyor. Stuttgart yakınlarında düzenlenen bir konferansta konuşan Oliver Zipse; "İçten yanmalı motor yasağına hazır olacağız. Bir bölge, bir şehir veya bir ülke yasaklama fikrine kapılabilir. Ancak BMW Group bu konuda endişeli değil. Bunun iyi bir fikir olup olmadığı başka bir soru, ancak bu konuda bizim de hazırlıklarımız olacak."

6c142f62d194c361fdbdc63f3c5e19b9_0.jpg

BMW, 2030 yılına kadar küresel otomobil satışlarının yüzde 50'sinin elektrikli modellerden oluşmasını bekliyor. Marka kısa zaman önce elektrikli mobilite ürünlerindeki amiral gemisi olan iX'i ve elektrikli GranCoupe modeli i4'ü yollara çıkardı. 7 Serisi ve X1'in batarya ile çalışan versiyonları önümüzdeki yıl, 5 Serisi ve Mini Countryman'in elektrikli versiyonları ise 2023'te piyasaya sunulacak.

Kaynak: Automotve News Europe

ÇOK OKUNANLAR