GÜNDEM › BOM'dan 7 bin TL'ye Kar ve Buz Sürüş Eğitimi

BOM'dan 7 bin TL'ye Kar ve Buz Sürüş Eğitimi

10 Şubat 2020 / 00:16 Borusan Otomotiv Motorsport, Çıldır Gölü'nde ve Sarıkamış’ta heyecan dolu bir etkinliğe imza attı

BOM'dan 7 bin TL'ye Kar ve Buz Sürüş Eğitimi

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) ve BOM AkademiKar ve Buz Sürüş Eğitimi’nin 6’ncısını donmuş Çıldır Gölü üzerinde gerçekleştirdi. BMW ve MINI ile yapılan buz sürüşüne bu sene Sarıkamış’ta özel olarak seçilen zorlu bir rotada ve Land Rover Experience eşliğinde off-road kar sürüşü de eklendi. 

13fa363a9d7a7daf2fbc684ab621a177_2.jpg

Tamamen kar ve buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde, Kuzey Avrupa ülkelerindeki eğitim ve test pistlerine benzer şekilde hazırlanan parkurda, BOM Akademi pilotları ve BMW eğitmenleri tarafından ileri sürüş teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. BMW M5 Competition, BMW M4 Competition, BMW M240i xDrive ve Yeni BMW 320i M Sport modellerinin yanı sıra MINI John Cooper Works Countryman ALL4’un da kullanıldığı etkinliklerde, katılımcılar BOM Akademi eğitmenleri eşliğinde, hem standart kış lastikleri hem de çivili yarış lastikleri ile otomobillerin sınırlarını zorladı. Özellikle çivili lastiklere sahip M4 Competition ve M5 Competition modelleriyle gerçekleştirilen drift aktivitesi ve yeni 320i ile yapılan tur zamanı yarışı heyecan dolu anlara sahne oldu. 

13fa363a9d7a7daf2fbc684ab621a177_0.jpg

Her yıl Şubat ayında gerçekleştirilen organizasyonda BOM Akademi eğitmenleri katılımcılara güvenli sürüş eğitiminin yanı sıra eğlenceli ve adrenalin dolu bir deneyim yaşatıyor. Buz kalınlığının günlük olarak elektronik cihazlarla ölçüldüğü pistte katılımcılar BMW otomobillerin yüksek teknolojilerini limitlerine kadar zorlarken aynı zamanda karlı ve buz zeminde lastik, frenleme, vites değiştirme, sürüş çizgisi, yol tutuş dinamikleri ve elektronik destek sistemlerinin işleyişi gibi başlıklarda eğitimler alıyor.

13fa363a9d7a7daf2fbc684ab621a177_3.jpg

BOM’un şampiyon pilotlarının ve eğitmenlerinin yönetiminde gerçekleştirilen organizasyonda en amatöründen en profesyoneline farklı bilgi ve tecrübe seviyesine sahip pek çok sürücü yer alıyor. Katılım şartı olarak sadece ehliyet sahipliğinin arandığı bu eğitimlerde, sahip oldukları deneyimi adaylara aktaran BOM’un şampiyon yarış pilotları, trafikte çok daha bilinçli sürücülerin yollara çıkmasına katkı sağlıyor.

13fa363a9d7a7daf2fbc684ab621a177_4.jpg

Alp Dağları’yla birlikte toz kristal karın yağdığı nadir bölgelerden biri olan Sarıkamış’ta ise yine BOM Akademi’nin profesyonel eğitmenlerinin eşliğinde Land Rover Experience off-road kar sürüşü yapıldı. Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar, Yeni Range Rover Evoque, Land Rover Discovery ve Yeni Land Rover Discovery Sport modelleriyle gerçekleştirilen off-road kar sürüşü, Land Rover'ların zorlu şartlarla başa çıkma kabiliyetlerini açıkça gözler önüne serdi.

BOM'un Kar ve Buz Sürüş Eğitimi'ne tek kişilik katılım bedeli 5950 TL+KDV olarak veriliyor. Refakatçi ücreti ise 4500 TL+KDV şeklinde belirlenmiş. Bu bedeller; gidiş-dönüş uçak biletlerini, Kars�"Sarıkamış ve Çıldır arası tüm transferleri, fiks menu yeme-içme ile buz pisti sürüşü ve kar sürüş deneyimini kapsıyor. Daha detaylı bilgi için BOM AKADEMİ'nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR