SEKTÖREL › Borusan Araç İhale'den teknolojik fiyatlandırma hizmeti

Borusan Araç İhale'den teknolojik fiyatlandırma hizmeti

12 Şubat 2020 / 23:14 Borusan Araç İhale, ikinci el fiyatlamasında pazarın tek referans noktası olma yolunda teknolojik bir adım attı

Borusan Araç İhale'den teknolojik fiyatlandırma hizmeti

İkinci el araç piyasasının kurumsal firması Borusan Araç İhale, Microsoft ve Turkcell ile gerçekleştirdiği işbirliği ile ikinci el fiyatlamasına yönelik önemli bir adım attı. Dijitalleşme ve makine öğrenmesi yatırımlarıyla 2. el araç pazarını yeniden şekillendiren Borusan Araç İhale, 2. El araçlarda yeni bir dönem başlattı. Türkiye’nin en çok indirilen yerli iletişim ve yaşam platformu BiP’in Keşfet bölümünde yer alan Borusan 7/24 Fiyat, 2. El Araç Fiyatlama servisi ile kullanıcılar satmak ya da satın almak istedikleri araçların perakende fiyatlarını hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilecekler. Borusan Araç İhale’nin kendi açık artırma kanallarında gerçekleşen satış verilerine dayalı olarak yapılan bu fiyatlandırma sistemi aracın hasar, ekspertiz gibi bilgilerini işleyerek en gerçekçi ve doğru fiyatı gösteriyor. Hali hazırda sadece Turkcell’li BİP kullanıcılarına hizmet veren Borusan 7/24 Fiyat 2. El Araç Fiyatlama servisi pek yakında tüm operatörlerin BİP kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.    

Tüm dünyada 43 milyon kez indirilmiş yerli ve milli iletişim ve yaşam platformu BiP, geliştirdiği yeni özellikler ve servisler ile globalde rekabet ediyor. Türkiye’nin en çok indirilen yerli iletişim uygulaması BiP, Keşfet bölümünde yer alan yüzlerce servisi ile birlikte kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. Borusan Araç İhale ile yapılan bu stratejik ortaklık ile kullanıcılar, BİP üzerinden 2. el araçlarının fiyatlarını kolaylıkla öğrenebiliyorlar. 

Sistemin makine öğrenme altyapısında ise son yıllarda bu alana büyük yatırım yapan dünya teknoloji devi Microsoft’un ürünleri ve teknolojik altyapısı kullanıldı. Makine öğrenmesiyle ilgili tüm geliştirmeler Borusan Araç İhale uzman ekibi ve Microsoft yetkili iş ortaklarının birlikte çalışmasıyla gerçekleştirildi.

1c6112c3c73f9e5fd01ff9745d6efe0a_0.jpg

Konuyla ilgili Borusan Araç İhale Genel Müdürü Sinan Barutçuoğlu şunları söyledi: “2. el araç alımı veya satımı planlayan sürücüler artık daha uçtan uca bir deneyim istiyorlar. Bu süreç içerisinde fotoğraf ile görüntüleme, hızlıca ve güvenle alma ve satma, daha hızlı ve özel teslim ve test deneyimleri arıyorlar. En önemli beklentilerden biri de doğru fiyatlama. Halen bu süreç, fiziksel ve dijital kanallar üzerinden yürümekle birlikte müşteri deneyiminde dijital kanalların payı giderek artıyor. Bu bakımdan dijitalleşme ve makine öğrenmesi alanlarına yaptığımız yatırımlara çok önem veriyoruz. Microsoft’un bize verdiği destek, makine öğrenmesi projemizin hem çok doğru bir karar ve yatırım olduğunu hem de dijitalleşme yönünde doğru yolda ilerlediğimizi kanıtlıyor. Tüm dünyada 43 Milyon kez indirilmiş, Türkiye’nin yerli ve milli iletişim platformu BiP kullanıcılarına bu hizmeti sunmak ve onlara erişebilir olmak bizim için önemli. Zira 2019 yılının 4.çeyreğinde artık şahıs araçlarının satışını da fiziki ve online satış kanallarımızda gerçekleştirmeye başladık. Önümüzdeki dönemlerde BiP Keşfet bölümünde yer alan Borusan 7/24 Fiyat 2 El Araç Fiyatlama servisimizi açık artırma ihale platformlarımızla da entegre hale getirerek geliştireceğiz.Türkiye genelinde 9 bine yakın kurumsal üyesi olan bir firma olarak Borusan Araç İhale; hem kurumsal hem de bireysel müşterileri iyi tanıyor. Onlara özel, değer yaratan, yenilikçi çözümler sunarak büyümeye, ülkemizde 2. el araç piyasasının gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkı vermeye devam edeceğiz.”

Tüm dünyada ve Türkiye’de 2. el araç pazarı sıfır araç pazarından daha hızlı büyüyor. 2019 yıl sonu itibarı ile 2. el araç satışları ise devir tescil işlemi bazında 7 milyon, sıfır araç satışları ise yaklaşık 480 bin adet civarında gerçekleşti. 2. el araç arayanlar, sıfır araç arayanlara göre internette %40 daha fazla vakit geçiriyorlar; daha çok araştırıyor ve daha çok bilgi sahibi oluyorlar. Müşteri bilgi ve bilinç düzeyi arttıkça klasik kanallardan satış da eskisi kadar kolay olmuyor. Bu müşteri segmentini memnun etmek ve bu sektörde fiyat belirlemek çok daha dikkatli ve hassas bir çalışmayı gerektiriyor. Bu noktada Borusan Araç İhale, güçlü işbirlikleri sayesinde; güvenilir kanallar arayan müşterilerin güvenli bir çözüm noktası oluyor.

ÇOK OKUNANLAR