YENİ MODELLER › Borusan Otomotiv, BMW i3 ve i8’i satışa sundu

Borusan Otomotiv, BMW i3 ve i8’i satışa sundu

08 Eylül 2014 / 12:57 BMW i markasının i3 ve i8 modelleri Borusan Oto Ataşehir’in açılışı ile birlikte satışa sunuldu

Borusan Otomotiv, BMW i3 ve i8’i satışa sundu

“Doğuştan Elektrikli” sloganıyla tüm dünyada ses getiren ve BMW Grubu’nun tamamen yeni geliştirilen model yelpazesinden oluşan elektrikli araç markası BMW i’nin her iki modeli de Eylül ayı itibariyle Türkiye’de satışa sunuldu. 2014 yılında kuruluşunun 30. yılını kutlayan Borusan Otomotiv’in Borusan Oto Ataşehir’de gerçekleştirdiği BMW i3 ve BMW i8 Türkiye tanıtım etkinliğine, BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ian Robertson’ın da katıldı. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız ve Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı etkinlik kapsamında etkileyici gösterilerle kamuoyuna tanıtılan BMW i3 ve BMW i8, yoğun ilgi görmesiyle de dikkatleri üzerine çekti. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız konuyla ilgili olarak, “Elektrikli otomobil pazarı gerek bizim BMW i markamızın heyecan verici modelleriyle gerekse diğer markaların ürünlerini daha fazla oranda pazara sunmasıyla ve elbette şarj altyapısının gelişmesiyle kademeli olarak yıldan yıla büyüyecektir. Gelişen çevre bilinci ve oldukça düşük kullanım maliyetleri sebebiyle, özellikle BMW i3 modeline bireysel müşteriler kadar filo kiralama firmalarının yoğun talebi söz konusu. Ancak şu anda üretim adetlerimiz çok kısıtlı olduğu için özellikle kurumsal müşterimiz olan şirketlere ancak az sayıda otomobil verebileceğiz, gelecek yıldan itibaren bu konuda daha verimli olacağımıza inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Eylül ayından itibaren 46.100 euro’dan başlayan anahtar teslim fiyatı ve Türkiye’ye özel donanım paketiyle satışına başlanan BMW i3, kendine has tasarımı ve karbon fiber takviyeli plastikten (CFRP) üretilen yolcu hücresiyle dikkatleri üzerine topluyor. BMW’nin karakteristik stil özelliklerini taşıyan hatlarıyla i3, 170 bg güç ve 250 Nm tork üreten elektrik motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 7.2 sn’de tamamlayabiliyor. i3’ün lityum-iyon bataryası otomobilin gündelik sürüşte 130 - 160 kilometre gibi bir menzili görebilmesine olanak sağlarken, bu menzil ECO PRO modunda 20 kilometreye kadar ve ECO PRO+ modunda ise ekstra bir 20 kilometre daha yükselerek otomobilin 200 kilometreye varan bir menzile sahip olmasını sağlıyor. BMW i3’ün Türkiye donanım paketinde çok fonksiyonlu direksiyon, lastik basınç göstergesi, yağmur sensörü, otomatik klima, fren fonksiyonlu hız sabitleyici, LED teknolojili gündüz farları, navigasyon, uzaktan erişim hizmetleri, Türkçe ön panel, batarya sertifikası gibi donanımlar yer alıyor.

BMW’nin otomobil dünyasında çok ses getiren hibrit spor otomobili i8’in ön siparişlerinin alınmasına ise Eylül ayı itibariyle başlandı. Ülkemizde yaklaşık 180.000 euro’luk baz fiyata sahip olan BMW i8’e gösterilen yoğun talep, satış tarihinin 2015 yılının ilk günlerine çekilmesine neden oldu. Öncelikle Türkiye kotası dahilinde gelen az miktardaki i8 modelini sadece test aracı olarak müşterilerin beğenisine sunacak olan Borusan Otomotiv, gelen siparişler sonrasında 2015 yılından itibaren ilk teslimatlara başlayacak.

1.5-litre hacimli 231 bg’lik BMW TwinPower Turbo benzinli motor ve 131 bg’lik elektrikli motora sahip olarak yollara çıkan BMW i8, 0-100 km/s sprintini 4.5 saniyenin altında gerçekleştiriyor. BMW i8, aynı zamanda üç silindirli benzinli motorla güçlendirilen ilk seri üretim BMW modeli olmasıyla da ön plana çıkıyor. i8'in dolu bir yakıt deposu ve tam olarak şarj edilmiş bataryayla kat edebileceği maksimum mesafe fabrika verilerine göre COMFORT modunda 500 kilometrenin üzerinde olarak gösteriliyor, menzil ECO PRO modunda ise yüzde 20 oranında arttırılabiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR