SEKTÖREL › Borusan Otomotiv iddialı girdiği 2020'den umutlu

Borusan Otomotiv iddialı girdiği 2020'den umutlu

09 Şubat 2020 / 23:34 Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, 2020 beklenti ve hedeflerini açıkladı

Borusan Otomotiv iddialı girdiği 2020'den umutlu

Borusan Otomotiv Motorsport'un Çıldır Gölü ve Sarıkamış’ta gerçekleştirdiği Kar ve Buz Sürüş Etkinliği'nde basın mensuplarıyla buluşan Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik; 2020 beklentileri ve şirketin yeni yıl hedefleri hakkında bilgi verdi. Türkiye otomobil pazarının 2019 yılında yaklaşık %20 daraldığını, premium otomobil pazarının da genel sektöre paralel bir seyir izlediğini belirten Hakan Tiftik, 2020’de piyasanın bu düşüşü telafi etmesini beklediklerini söyledi. Tiftik; “2020 için daha iyi bir performans öngörüyoruz. Düşen faiz oranları, kurdaki istikrar, artan tüketici güveni ve ertelenen talebin harekete geçmesi umutları güçlendiren başlıca faktörler. Geçtiğimiz yılın sonunda pazarda başlayan hareketliliğin yılın geri kalanına yayılmasıyla 2020’de binek otomobil pazarının 450-470 bin, hafif ticari dahil otomotiv pazarının 600 bin seviyelerini göreceğini tahmin ediyoruz. Borusan Otomotiv olarak Premium otomobil segmentindeki öncülük vizyonumuzla yine sektörün en önemli oyuncularından biri olmaya devam edeceğiz.” dedi.

5fd86250fe4822964b1242af01682b1b_0.jpg

Yeni modellerin gelişiyle Premium segmentte yoğun bir rekabet yaşanacağını belirten Tiftik, “BMW 2 Serisi Gran Coupé modelimiz ile daha önce hiç rekabet etmediğimiz bir segmente oldukça iddialı bir giriş yapacağız. Yeni BMW 3 Serisi ve Yeni BMW 1 Serisi gibi geniş kitlelerin ilgisini toplayan yeni modellerimizle güçlü büyüme öngörüyoruz. Bunlara ilaveten BMW 7 Serisi, 8 Serisi Gran Coupé ve X7 gibi modellerimiz de üst segmentteki gücümüzü artıracak. Türkiye’de temsil ettiğimiz diğer markalarımızdan MINI’nin tamamen elektrikli ilk modeli MINI Electric ile bu alanda rekabete farklı bir boyut getireceğiz. 2020 yılında Land Rover’da da merakla beklenen Yeni Land Rover Defender ve Yeni Range Rover Evoque Türk tüketicisinin karşısına çıkacak. Jaguar’ın süper spor otomobili Yeni Jaguar F-TYPE da 2020’de Türkiye’de yollarla buluşacak. Tüm markalarımızdaki yeni modellerin etkisiyle, piyasadaki büyümeye paralel bir ivme doğrultusunda pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz.” dedi. 

Hakan Tiftik ayrıca, Borusan Otomotiv'in BMW i3, MINI Electric ve Jaguar I-PACE'ten oluşan elektrik model gamının  toplam satış adetinin elektrikli MINI'nin rekabetçi bir fiyatla satışa sunulmasıyla birlikte artacağını dile getirdi ve 2020'de 300 adetlik elektrikli otomobil satışına ulaşabileceklerinin sinyalini verdi.

ÇOK OKUNANLAR