
Bosch, akıllı telefonları anahtara dönüştürüyor
05 Eylül 2017 / 22:14 Otomobilin kilidini açıp kapatmak veya motoru çalıştırmak için telefonunuzu kullanmaya ne dersiniz

Akıllı telefonu bir otomobil anahtarına dönüştüren Bosch, usandıran anahtar arayışlarına son veriyor. Bosch Otomotiv Elektronik Ürünleri Başkanı Harald Kröger, "Dijital araç erişim sistemimiz Perfectly Keyless, sürücülerin artık geleneksel otomobil anahtarları olmadan araçlarını kullanabilecekleri anlamına geliyor. Bu, stressiz ağa bağlı mobilitenin harika bir örneği." diyor. Sürücüler araçlarına yaklaşırken, akıllı telefonları araç üzerindeki sensörler tarafından algılanıyor. Kröger, "Bu algılama işlemi meydana geldiğinde, fiziksel bir anahtara ihtiyaç olmadan aracın kilidi açılıyor. Benzer bir şekilde, motoru çalıştırmak veya yolculuğun sonunda otomobili tekrar kilitlemek için de anahtar gerekmiyor." diyor. Araç sahipleri, diğer sürücülere araçlarını kullanma izni vermek için bir uygulama kullanabiliyor. İzinsiz erişime karşı korumalı güvenli bir süreçle, bulut aracılığıyla diğer akıllı telefonlara ek bir sanal anahtar gönderiliyor. Bu özellik, otomobil paylaşım hizmeti sağlayıcılarına ve araç filolarının operatörlerine erişim ve anahtarları esnek bir şekilde yönetme imkanı veriyor.
Perfectly Keyless, bir dijital otomobil anahtarı. Sürücülerin, bu sistemi kullanabilmesi için akıllı telefonlarına bir uygulama yüklemesi ve otomobillerini uygulamaya bağlaması gerekiyor. Bunu yaptıklarında akıllı telefon, ilgili aracın dijital kilidine uyan tek seferlik bir güvenlik anahtarı oluşturuyor. Perfectly Keyless, akıllı telefonun ne kadar uzakta olduğunu ölçmek ve güvenlik anahtarını algılamak için araç üzerindeki sensörlerle kablosuz bir bağlantı kuruyor. Sürücü ve araç arasındaki mesafe iki metreden az olduğunda otomobil kapısının kilidi açılıyor. Aracın kilidi açıldıktan hemen sonra, dikiz aynası ve koltuk pozisyonu gibi önceden belirlenmiş olan kişisel ayarlar etkinleştiriliyor ve Perfectly Keyless akıllı telefonun araç içerisinde olduğunu tespit ederse, motoru çalıştırmak için çalıştırma-durdurma düğmesine basmak yetiyor. Sürücü, yolculuğun sonunda otomobilden çıktığında, sistem akıllı telefonu sanal bir gözle takip etmeye devam ediyor. Sürücü ve telefon otomobilden iki metreden fazla uzaklaştığında, otomobil otomatik ve güvenli bir şekilde kilitleniyor. Sistem, sürücünün akıllı telefonuna bir bilgi mesajı gönderiyor.
KİŞİSEL ANAHTAR YÖNETİMİ
Otomobil sahipleri, otomobillerini aile üyeleri ve arkadaşları gibi diğer kişilerin de kullanabilmesi için Perfectly Keyless sistemini kullanabiliyor. Anahtarı elden vermek yerine, anne ve babalar çocuklarına aile otomobilini kullanmasına izin vermek için uygulamayı kullanabiliyorlar. Sistem, ayrı bir kişisel güvenlik anahtarı oluşturuyor ve bulut aracılığıyla akıllı telefona gönderiyor. Böylece her bir kullanıcının ayarları kişiselleştirilebilir. Perfectly Keyless sistemi, tüm araç filolarında da kullanılabiliyor. Kullanıcılara, talep edilmesi halinde coğrafi sınırlar ve süre sınırları uygulanarak dijital olarak erişim verilebiliyor veya engellenebiliyor.
Bosch, Perfectly Keyless teknolojisini 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtacak...
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS