SEKTÖREL › Bugatti el mi değiştiriyor?

Bugatti el mi değiştiriyor?

18 Eylül 2020 / 16:08 Hırvat üretici Rimac tarafından satın alınacağı söylenen Bugatti’yi acaba nasıl bir gelecek bekliyor?

Bugatti el mi değiştiriyor?

Volkswagen Grubu bünyesindeki Bugatti’nin Hırvat elektrikli otomobil üreticisi Rimac tarafından satın alınacağı konuşuluyor. İngiliz otomobil dergisi Car’ın haberine göre; Volkswagen yöneticilerinin, Bugatti'nin Hırvat üretici Rimac'a devredileceği bir anlaşmayı onayladığı, ancak anlaşmanın henüz denetim kurulunun onayından geçmediği söyleniyor. 

Bu arada Volkswagen Grubu bünyesindeki bir diğer marka olan Porsche, Rimac’ın yüzde 15,5’ine sahip. Habere göre Volkswagen Grubu Bugatti anlaşmasında nakit akışı yerine Rimac’taki hissesini yüzde 49’a çıkarabilir. Şirketin yüzde 51 hissesi ise 32 yaşındaki kurucu Mate Rimac'a ait olacak.

VW Grubu’nun uzun vadeli planı elektrifikasyon dolu bir geleceği içeriyor. Bu noktada sadece 16 silindirli hiper otomobiller geliştiren Bugatti’nin grubun planları ile örtüşmediği belirtiliyor. Bu operasyon ile elektrikli otomobiller konusunda Avrupa’nın en önemli start-up şirketi olan ve aynı zamanda batarya konusunda da ciddi çalışmalar yapan Rimac'ta daha fazla hisseye sahip olmak ise VW Grubu’nun vizyonunu tam olarak destekliyor. Bakalım bu satış gerçekleşirse Bugatti için nasıl bir gelecek kurgulanacak.

ÇOK OKUNANLAR