LANSMAN › Captur 41.990 TL'den başlıyor

Captur 41.990 TL'den başlıyor

20 Mayıs 2013 / 23:41 Renault'nun yepyeni küçük crossover modeli Captur'da farklı kimlikler birarada...

Captur 41.990 TL'den başlıyor
Renault, B SUV segmentine giriş yaptığı yeni modeli Captur'u Fethiye'de gerçekleştirilen lansmanıyla birlikte satışa sundu. Renault yetkilileri Captur'un, şu an satılmakta olan Koleos'un SUV kimliğinden, Scenic'in kullanışlılığından ve yeni Clio'nun dinamizminden ilham alınarak tasarlandığını vurgularken, bu otomobilin şık tasarımının da özellikle B segmenti müşterileri için önemli bir kriter olacağının altını çiziyorlar.

Captur üç farklı motor seçeneğiye satışa sunuluyor. 90 bg'lik 0.9 litre turbo motor, fiyat listesinde baz model olarak yer alıyor ve 41.990 TL'lik fiyat etiketi taşıyor. Otomobilin diğer motor seçenekleriyse, 120 bg gücünde EDC şanzımanlı 1.2 Turbo benzinli ve Stop & Start özellikli 90 bg'lik 1.5 dCi turbodizelden oluşuyor. Dizel motorun bu yılın son çeyreğinde EDC şanzımanlı versiyonu da sunulacak.

İddialı ancak kibirli olmayan tasarımıyla Renault'nun keşif yaprağını temsil eden Captur'da kişiselleştirme yeni Clio'da olduğu gibi yine ön planda. Farklı renkte tavan, gövde ve iç mekan detayları ve jantlarla satın alınabilen Captur'da 21 farklı renk kombinasyonu yaratmak mümkün.

Renault Captur'un Fethiye'de gerçekleştirilen lansmanında Renault'nun 1.2 TCe motorunu EDC çift kavramalı şanzıman ile kombine edilmiş haliyle kullanma fırsatı bulduk. Ancak bu yeni motordan bahsetmeden önce size genel olarak Captur ile ilgili ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Üç farklı modelden izler taşıyor
Captur üç farklı Renault modelinden (Koleos, Scenic ve yeni Clio) ilham alınarak tasarlanmış ve bu yüzden otomobilde üç farklı modelden de izler bulmak mümkün. 2.6 metrelik dingil mesafesi, 1.51 metrelik iz genişliği, büyük jantları ve koruyucu çıtaları Captur'ün SUV kimliğini; büyük ön camı, 377 litrelik bagaj hacmi, araç içerisinde bulunan toplam 27 litrelik saklama gözleri ve Scenic ile aynı yükseklikteki sürüş pozisyonu MPV kimliğini; direksiyonu (Clio ile neredeyse tamamen aynı) ve 200 mm'lik yüksekliğini hissettirmeyen sürüş karakteriyse hatchback kimliğini yansıtıyor.

Kabinde yenilikçi çözümler
Renault Captur özellikle iç mekanda küçük, ancak zekice tasarlanmış yeniliklere sahip. Bunlardan ilki çekmece formundaki 'Easy Life' torpido gözü. Geleneksel torpidodan çok daha büyük olan ve çok daha kolay bir şekilde erişilen bu yeni tasarım insana 'Bu neden daha önce denenmemiş' diye düşündürüyor. Çamaşır makinesinde yıkanabilen fermuarlı 'Zip Collection' koltuk kılıfları da dikkat çeken detaylardan biri. Bir başka büyük yenilikse multimedya sisteminde yapılmış. Kullandığımız araçlarda test etme şansı bulamamış olsak da otomobili internete bağlayan R-LINK multimedya sistemi orta konsoldaki dokunmatik ekranı neredeyse tamamen bir tablet bilgisayara dönüştürüyor.

Renault Captur'ün en güçlü versiyonunda 1.2 litrelik turbo beslemeli ünite görev yapıyor. Stop&Start teknolojisine sahip olmayan bu motor yalnızca 6 ileri çift kavramalı EDC şanzıman ile birlikte sunuluyor. 4900 d/d'de 120 bg üreten motor 125 g/km'lik CO2 salım değerine sahip. Motorun performansı 1170 kg ağırlığındaki bir otomobil için gayet yeterli. Yakıt tüketimiyse fabrika verilerine göre karma tüketimde 100 km'de 5.4 litre olarak veriliyor.

Genel olarak baktığımızda Renault Captur dikkat çekici tasarımı ve sunduğu yeniliklerle B-SUV segmentine iyi bir giriş yapabilecekmiş gibi görünüyor. Otomobilin rakipleri arasındaysa; Opel Mokka, Peugeot 2008 ve Mini Countryman gibi otomobiller yer alıyor. Ancak Captur'un en önemli rakibi, şu sıralar bu segmentte en yüksek pazar payına sahip olan Nissan Juke olacaktır.

Ege Geçyatan / Fethiye

ÇOK OKUNANLAR