SEKTÖREL › Chevrolet Trax da '5 yıldız' aldı...

Chevrolet Trax da '5 yıldız' aldı...

06 Haziran 2013 / 14:05 Renault Captur'ün ardından Chevrolet'nin yeni küçük SUV modeli Trax da Euro NCAP testlerinden beş yıldızla ayrıldı

Chevrolet Trax da '5 yıldız' aldı...
Chevrolet Trax, Euro NCAP'in 2013 yılı itibariyle zorlaştırılan derecelendirme kriterlerine göre yetişkin yolcu güvenliği kategorisinde aldığı yüzde 94’lük derece ile sınıfının en güvenli araçlarından birisi oldu. Trax ayrıca, yolcuların vücutlarının her noktası için çok daha iyi bir koruma sunarak, yan darbe testinde de en yüksek puanı almaya hak kazandı. Ön çarpma testlerinde de yüksek skorlar alan Trax arkadan çarpmaların olduğu durumlarda ayarlanabilir koltuk ve baş korumaları sayesinde kafa ve omurganın şiddetle sarsılması sonucu meydana gelebilen travmalara karşı da iyi bir koruma sağlıyor.

Çocuk güvenliği kategorisinden yüzde 85'lik bir başarı gösteren Trax'in yaya koruması derecesiyse yüzde 64 oldu. Chevrolet'nin küçük SUV'si ayrıca yüzde 81'lik dereceyle güvenlik asistanları kategorisinde de dikkat çekici bir başarı elde etti.

Chevrolet ve Cadillac Avrupa Başkanı ve Genel Müdürü Susan Docherty, “Trax cesur ve kuvvetli dış tasarımının yanı sıra yüksek düzeydeki güvenlik özellikleri ile de dikkat çekiyor. Diğer tüm özelliklere ek olarak güvenlik, SUV araçların başlıca satın alınma nedenleri arasında yer alıyor. Beş yıldız aldığımız NCAP test sonucundan gerçekten büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR