YENİ MODELLER › Citroen C3 Aircross da yenilendi

Citroen C3 Aircross da yenilendi

13 Şubat 2021 / 13:21 Citroen, C3'ün ardından B-SUV sınıfındaki modeli C3 Aircross'u da benzer dokunuşlarla güncelledi

Citroen C3 Aircross da yenilendi

Geçtiğimiz yıl C3 modelinde kapsamlı bir makyaj operasyonu gerçekleştiren Citroën'in B-SUV segmentindeki C3 Aircross modeli de yoğun bir yenilenme operasyonuna sahne oldu. Sahip olduğu niteliklerden hiçbir şey kaybetmeden olgunlaştığı ve daha fazla konfor sunduğu açıklanan C3 Aircross, yeni bir ön tasarıma ve yeni kişiselleştirme seçeneklerine sahip. 

9d0e1522a5330fbfcc221b6ef583d26d_0.jpg

Markanın CXPERIENCE konseptinden esinlenen yeni ön tasarımıyla daha iddialı bir SUV görüntüsüne kavuşan C3 Aircross, yenilenen alt gövde ve çamurluk ağzı kaplamaları, ön ve arka koruma plakaları ve tam boy tavan barları ile özgün bir görünüm sunuyor. Öndeki krom marka logosu otomobilin LED teknolojili yeni farlarına doğru genişlerken, yeni ön ızgara ve renk eklentilerine sahip yeni gümüş gri tampon alt koruma kaplaması gibi detaylar da yeni Citroën C3 Aircross’un güçlü ve dinamik görünümünü destekliyor.

9d0e1522a5330fbfcc221b6ef583d26d_1.jpg

Citroën C3 Aircross yenilenirken kişiselleştirme programı da zenginleştirilmiş. Özellikle dış görünüm için birçok kişiselleştirme seçeneği sunuluyor. Haki Gri, Voltaik Mavi ve Kutup Beyazı olmak üzere üçü yeni olmak üzere yedi farklı gövde rengi seçeneği bulunuyor. Gövde renkleri Eloksal Turuncu ve Eloksal Lacivert olmak üzere ikisi yeni dört farklı renk paketi ile kombine edilebiliyor. Renk paketi kapsamında ön alt koruma kaplaması, yan ayna kapakları ve köşe far çerçevelerinde ilgili pakete uygun renk uygulaması yapılıyor. 

Bunlardan sonuncusunu, seçilen renk paketine bağlı olarak yan gövdeye uygulanan yeni küp şeklinde grafikler tamamlıyor. Parlak Siyah ve Eloksal Lacivert Renk Paketleri için aynalı krom panjur efekti, Polar Beyaz Renk Paketi için beyaz küp efekti ve Eloksal Turuncu Renk Paketi için turuncu küp efekti uygulanıyor. Ayrıca beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı tavan rengi seçeneği de bulunuyor. 

9d0e1522a5330fbfcc221b6ef583d26d_2.jpg

Kişiselleştirme seçenekleri, her biri kendi özgün kimliğine sahip dört ambiyans ile iç mekanda devam ediyor. Standart ambiyans gri döşemeler ve gri konsol ile yalın ve sade bir görünüm sunuyor. Urban Blue ambiyansı ise mavi kumaş ve mavi deri efektli kumaş uygulamasıyla daha sportif bir ruh yansıtıyor. Daha havalı ve rahat bir ortam sunan Metropolitan Graphite ambiyansı, grafit deri efektli kumaş, benekli gri kumaş, dokulu açık renkli ahşap görünümlü koltuk sırtlıklarının üst kısmındaki çapraz şerit ile benekli gri dekorlu konsol şeridini bir arada kullanıyor. Hype Grey ambiyansı, gri-yeşil deri ve siyah deri efektli kumaşı, gri-yeşil deri gösterge paneli şeridi ile koltuk sırtlıklarının üst kısmındaki çapraz şeritleriyle marka logosunu bir arada kullanıyor.

9d0e1522a5330fbfcc221b6ef583d26d_3.jpg

Yenilenen Citroën C3 Aircross'un konfor seviyesi de artırılmış. Otomobil, sınıfının en iyi sürüş konforunu sağladığı açıklanan süspansiyon ayarlarına ek olarak, ilk kez Citroën C5 Aircross modelinde kullanıma sunulan yeni Advanced Comfort koltuklarla donatılmış. Yenilenen C3 Aircross, ayrıca geniş, modüler ve aydınlık bir iç mekana sahip. Ait olduğu segmentin en iyi arka koltuk bacak ve baş mesafesini sunduğu iddia edilen C3 Aircross, iki parça halinde bağımsız 150 mm ileri-geri hareket eden kızaklı arka koltuklarıyla kabin içi modülerliği destekliyor. Katlanan ön yolcu koltuğu ise 2,40 metreye kadar uzunluğa sahip demonte mobilya setlerini veya spor ekipmanlarını taşıma olanağı sunuyor. Kızaklı koltukların sağladığı fonksiyonellikle 410 litre ile 520 litre arasında değişen bagaj hacmi, arka koltukların katlanmasıyla 1.289 litreye kadar çıkıyor. 

Citroën C3 Aircross, hem arka, hem de ön koltuklardan erişilebilen ve sürgülü bir kapakla kapatılabilen geniş bir saklama alanına sahip yeni orta konsol ile son derece fonksiyonel bir yapı sunuyor. Ön yolcunun önündeki küçük bir tepsi, arka koltuktaki katlanan orta kol dayamaya entegre bardak tutucular, ön koltukların arkasındaki cepler ve orta konsolun alt kısmında çok sayıda saklama alanı dahil olmak üzere tüm yolculara bolca saklama alanı sunuluyor.

9d0e1522a5330fbfcc221b6ef583d26d_4.jpg

Yeni Citroën C3 Aircross, sürüşü kolaylaştıran ve daha güvenli bir sürüş sağlayan teknolojilerle donatılmış. Yeni 9 inçlik dokunmatik ekran kullanım kolaylığını destekliyor. Yeni yüksek çözünürlüklü ekran, Apple CarPlay ile uyumlu ekran yansıtma özelliği ile yolculukları keyfe dönüştürürken, kablosuz akıllı telefon şarjı gibi özellikler de hayatı kolaylaştırıyor. 

Yeni Citroën C3 Aircross sürüş konforuna ve sürüş güvenliğine yönelik 12 farklı sürüş destek sistemi ile donatılıyor. Otomobil, yükseltilmiş gösterge ekranı, trafik işareti tanıma ve önerme sistemi, Aktif Güvenlik Freni, otomatik uzun far yardımcısı, anahtarsız giriş/çalıştırma ve Top Rear Vision özelliğine sahip geri görüş kamerası gibi teknolojilere sahip. C3 Aircross ayrıca bir SUV olmanın gereklerini yerine getirmek üzere Yokuş İniş Desteği’ne sahip Grip Control® ile donatılıyor. 

Citroën C3 Aircross SUV, yüksek verimlilik seviyesine sahip PureTech benzinli ve BlueHDi dizel motorlarla sunuluyor. Benzinli cephesinde PureTech 110 ve PureTech 130 motor seçenekleri, dizel cephesinde ise BlueHDi motor seçeneği bulunuyor. Her iki motor seçeneğinde de otomatik ve manuel şanzımanlar mevcut.

ÇOK OKUNANLAR