YENİ MODELLER › Citroen C3 Aircross tanıtıldı

Citroen C3 Aircross tanıtıldı

14 Haziran 2017 / 02:27 Citroen'in küçük crossover modeli C3 Aircross, özgün tasarımıyla dikkat çekiyor...

Citroen C3 Aircross tanıtıldı

Citroen, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilediği C-Aircross konseptinin üretim versiyonu olan küçük crossover modeli C3 Aircross'u gün ışığına çıkardı. 4.15 metrelik uzunluğa, 1.76 mm'lik genişliğe ve 1.64 mm'lik yüksekliğe sahip olan otomobil, C3 ile aynı platformu paylaşırken, hatchback kardeşinden 20 mm daha fazla zemin yüksekliği sunuyor.

Markanın yeni nesil modelleriyle uyumlu bir görünüme sahip olan C3 Aircross’un, tavan çıtalarında ve C sütunundaki camlarında kullanılan özel Venedik Kırmızısı renk güçlü bir grafik tasarımı sunuyor. Dört farklı tavan renk seçeneğine sahip olan C3 Aircross’ta toplam renk kombinasyonları 90’ı, kabin opsiyonları da 5’i buluyor.

Modüler bir kabine ve hacmi 410 ile 520 litre arasında değişen bir bagaja sahip olan otomobil, müşteri beklentilerine göre şekillenen, “kullanıcı odaklı” bir SUV olarak tanımlanmakta. Açılabilen panoramik cam tavan, akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği, 5 farklı sürüş modu sunan Grip Control ve Yokuş İniş Desteği gibi özellikler sunan C3 Aircross'un motor seçenekleri ise çevreci bir karaktere sahip.

Benzinli PureTech ya da dizel BlueHDi motor seçenekleriyle üretilen otomobilin PureTech güç ünitesi, 82, 110 ve 130 bg’lik seçeneklere sahip. EAT6 tam otomatik şanzıman, sadece PureTech 110’da mevcut. PureTech 130 ise sadece 6-ileri manuel ile sunulacak. BlueHDi seçenekler ise 5-ileri manuel şanzımanlı 100 beygir gücünde ve 6-ileri manuel şanzımanlı 120 beygir gücünde versiyonlara sahip olacak. C3 Aircross'un yılsonuna doğru Türkiye pazarına sunulacağı belirtiliyor.

ÇOK OKUNANLAR