YENİ MODELLER › Citroen'in elektrikli ticarisi hazır

Citroen'in elektrikli ticarisi hazır

16 Mayıs 2020 / 14:34 Citroën tamamen elektrikli kompakt van modeli ë-Jumpy ile yeni bir dönem başlatıyor

Citroen'in elektrikli ticarisi hazır

Hafif ticari araç pazarına yönelik elektrikli araç hamlesini hayata geçiren Citroen, kompakt van pazarındaki temsilcisi Jumpy’nin elektrikli ë-Jumpy versiyonunu sunmaya hazırlanıyor. Jumpy ürün gamına entegre edilen ë-Jumpy tasarımsal açıdan bazı farklılıklara sahip. Sol ön çamurluğa entegre edilen şarj noktası, farklı ön panjur ve yeni bir “ë” logosu elektrikli Jumpy'yi ailenin diğer versiyonlarından ayırıyor.

Groupe PSA’nın EMP2 platformu üzerine geliştirilen elektrikli Jumpy'de 100 kW (136 bg) güç ve 260 Nm tork sunan bir elektromotor görev yapıyor. 130 km/s maksimum hıza ulaşabilen e-Jumpy'de kullanıcıya Eco, Normal ve Power olmak üzere üç farklı sürüş modu sunuluyor.

d5b9d2e52bd151adfd3a69118abdd86b_0.jpg

Araçta farklı kullanım gereksinimlerine cevap vermek üzere iki farklı batarya kapasitesi bulunuyor. XS, M, XL gövde tiplerinde sunulan ve 18 modülden oluşan 50 kWH kapasiteli batarya WLTP normuna göre 230 km menzil sunarken, 27 modülden oluşan 75 kWH kapasiteli batarya ise WLTP normuna göre 330 km menzil sağlıyor. Böylece ë-Jumpy'nin sınıfının en iyi menzil değeriyle günde ortalama 300 km yol kat eden pazar ortalamasının tüm gereksinimlerini karşılayabildiği açıklanıyor. 

EMP2 platformunun sağlamış olduğu teknik avantaj sayesinde araç zeminine gizlenen lityum-iyon bataryalar sayesinde elektrikli versiyon, içten yanmalı motora sahip Jumpy modelleri ile aynı yaşama alanı ve bagaj hacmini sunuyor. Hızlı şarj özelliği ile 50 kWh kapasiteli batarya 30 dakikada, 75 kWh kapasiteli batarya ise 45 dakikada yüzde 80 şarj kapasitesine ulaşıyor. Aracın güç ve aktarma sistemiyle bataryalar sekiz yıl veya 160.000 km garanti ile satılıyor. 

Citroen ë-Jumpy’de üç farklı gövde tipi bulunuyor. Şehir içi kullanımını kolaylaştırmak üzere giriş seviyesinde XS versiyonu devreye giriyor. Bu versiyon 4.60 metre uzunluğu ile şehir içindeki park ve manevraları kolaylaştırırken, versiyona bağlı olarak 4.6 m3 (XS) ile 6.6 m3 (XL) arasında değişen geniş bir kargo alanı kullanıma sunuluyor. İki çamurluk arasındaki 1,25 metre genişlik ile bir Europalet taşıma imkanı tanıyor. ë-Jumpy versiyonları genelde AVM otoparkı veya kapalı otoparklara rahat giriş-çıkış sağlamak üzere 1.90 metre yükseklik ile sunuluyor. 1.275 kg’ye varan taşıma kapasitesi dışında bir tona kadar römork çekme kapasitesi gibi özellikler de kullanışlılığı destekliyor. 

ÇOK OKUNANLAR