SEKTÖREL › CR-Z Mugen RR Concept Türkiye'de

CR-Z Mugen RR Concept Türkiye'de

12 Ekim 2011 / 13:05 Honda CR-Z'in Mugen performans paketi, Mugen'in Türkiye distribütörü Honda Mutluhan'da tanıtıldı

CR-Z Mugen RR Concept Türkiye'de
Dünyanın ilk 6-ileri manuel şanzımana sahip hibrit otomobili olan Honda CR-Z'in özellikle performans tutkunları tarafından merakla beklenen versiyonu Türkiye'ye geldi. 200 bg gücündeki CR-Z  Mugen RR Concept, 7 Ekim tarihinde Honda Mutluhan'da meraklılarının karşısına çıktı.

CR-Z Mugen RR Concept, Mugen tarafından geliştirilen karbon-fiber motor kaputu, ön çamurlukları ve kapı panelleri sayesinde 50 kg hafifletilmiş bir gövdeye sahip. Mugen performans süspansiyonları ile aracın süspansiyon ayarları, güç-ağırlık dengesi ve fren performansı göz önünde bulundurularak yeniden ayarlanmış.  Dış görünümdeki sportif karakteristiği dengelemek için ortadan çift egzoz çıkışı tercih edilmiş ve hem bu agresif görüntüyü desteklemek hem de aracın yol tutuş dinamiklerini arttırmak için 18 inçlik Mugen jantlar kullanılmış.

Aracın Mugen Supercharger ile donatılan 1.5 lt'lik benzinli motorunun, elektrik motorunun da devreye girmesiyle 200 bg güç ve 245 Nm tork değerlerine ulaştığı açıklanıyor. CR-Z Mugen RR Concept, 0'dan 100 km/s hıza ise sadece 6.6 saniyede ulaşıyor.

Mutluhan tarafından yapılan açıklamaya göre, CR-Z için geliştirilen kit ister komple, ister sadece bodykit olarak satın alınabilecek.

ÇOK OKUNANLAR