
Dacia'da yeni bir dönem başlıyor
05 Ekim 2020 / 12:35 Dacia, en çok satan modelleri Sandero, Sandero Stepway ve Logan'ı tamamen yeniledi

Dacia, üçüncü nesil Sandero, Sandero Stepway ve Logan modellerini tanıttı. Yepyeni tasarımlara ve yeni donanımlara sahip olan bu üç model, markanın erişilebilir fiyat stratejisinin birer parçası olmaya devam edecek. Yeni benzinli motorlar sunan Dacia'larda artık CVT şanzıman da yer alıyor.

Dacia, tamamen yeniden tasarladığı bu üç modelini artık daha dikkat çekici görünümlerle sunuyor. Her üç otomobil de yerine geçtikleri modellerden daha modern ve dinamik bir görünüm sunarlen Sandero Stepway ise bu sefer crossover kimliğini daha da ileriye taşıyor. 174 mm'lik zemin yüksekliği standart Sandero'dan 41 mm daha fazla olan otomobil, Stepway logolu tavan rayları ve SUV tasarım detaylarıyla artık her zamankinden daha güçlü bir görünüme sahip.

Yeni Dacia Logan ise artan uzunluğu, akıcı tavan çizgisi ve daha eğimli ön camı ile her zamankinden daha dinamik bir görünüm sunuyor. Dacia her üç modelde de yeni Y şekilli LED ışık imzasına yer vermiş. LED farlar tüm donanım seviyelerinde standart özellik olarak sunuluyor. Ön tasarımları VW modellerini andıran Dacia'ların LED farlar ile artık daha prestijli göründükleri bir gerçek.

Dacia'ların kabinlerinde yaşanan değişim de dikkat çekiyor. Daha ergonomik hale getirilen ön panelde kullanılan malzemelerin kullanıcıya daha modern ve kaliteli bir ambiyans sunduğu belirtiliyor. Sürüş ergonomisi, yeni koltuk tasarımı sayesinde artarken, ayarlanabilir koltuk ve direksiyon özellikleri de konforu artırıyor. Dacia ayrıca, kullanıcıya akıllı telefon aracılığıyla doğrudan radyo, navigasyon ve aramaları kontrol etme imkanı sağlayan yeni bir Medya Kontrol Sistemi de sunuyor.

Daha rijit ve hafif bir gövde yapısıyla birlikte CMF platformu üzerine geliştirilen otomobillerin motor seçeneklerinde de önemli yenilikler bulunuyor. Sandero Stepway'de sunulmayan ve 5-ileri manuel şanzımanla kombine edilen 65 beygir gücündeki üç silindirli 1.0 litrelik atmosferik SCe motor baz seçeneği oluştururken, 90 beygir gücündeki üç silindirli turboşarjlı TCe motor ise biraz daha fazla güç isteyenlere hitap ediyor. Bu motor 6-ileri manuel veya CVT şanzımanla kombine edilmiş. Sadece 6-ileri manuel şanzımanla birlikte sunulan 100 beygirlik 1.0 TCe ünite ise LPG sistemiyle birlikte ECO-G logolu en ekonomik Dacia modellerine hayat veriyor.

-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
IONIQ 3'ün önündeki perde kalktı
Hyundai'nin İzmit'te üreteceği yeni elektriklisi, en uygun fiyatlı IONIQ modeli olacak
-
Skoda’nın mobil şarj hizmetine yoğun ilgi
Yüce Auto–Skoda’nın mobil şarj hizmeti, ilk çeyrekte farklı markalardan yüzlerce kullanıcıya ulaştı
-
Formula 1 İstanbul’a dönüyor
İstanbul Park, 2027 itibarıyla en az 5 yıl boyunca Formula 1 takvimine yeniden dahil edildi
-
Yeni Vivaro Kamyonet Türkiye’de satışta
Opel, Tofaş üretimi yeni Vivaro Kamyonet'i 1 milyon 715 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
Mercedes-Benz EQS'in menzili artık 926 km
Yenilenen EQS, artırılmış menzil, yeni elektrik mimarisi ve yapay zeka destekli teknolojilerle tanıtıldı
-
Elektrikli Porsche Cayenne Coupé tanıtıldı
Cayenne Coupé, yüksek performans, uzun menzil ve 911’den ilham alan bir tasarım sunuyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS