YENİ MODELLER › Daha Hafif ve Daha Çevreci

Daha Hafif ve Daha Çevreci

23 Ekim 2013 / 13:57 Mercedes, yeni C serisi için hem ekonomik hem de hafif olacağını vurguladı!

Daha Hafif ve Daha Çevreci

Markanın yeni jenerasyon C serisi detaylarını kısıtlı olarak açıklamasından yaklaşık 2 ay sonra yeni bilgiler elimize ulaştı. Detroit Auto Show için hazırlıklarını sürdüren Mercedes'ten gelen açıklamaya göre yeni C serisi eski jenerasyona göre hem daha hafif hem de daha ekonomik olacak.

Markadan gelen açıklamaya göre yeni C serisi selefinden ağırlık ve güç dengesi bakımından daha gelişmiş bir model olacak.

C serisi bu hafiflemesini yeni nesil hibrid alüminyuma borçlu. Bu hammadde sayesinde otomobil yaklaşık 100 kg daha hafif. Hafif olan yapısı sayesinde otomobil yaklaşık yüzde 20 daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor ve bu oranlada çevreyi daha az kirletiyor.

Marka yeni C serisinin yüzde 48'ini bahsettiğimiz hibrid alüminyumdan imal ederek ağırlığı düşürdü. Bİr önceki nesil C serisinde ise kullanılan alüminyumun yüzdesi yaklaşık olarak yüzde 9'du.

Yenilenen C serisindeki farklılıklar sadece ağırlık ve yakıt tüketimi değil. Yeni şase yapısıyla C-serisi ön amortisörler için dört ve arka amortisörler için 5 bağlantı sunacak. Bu sayede otomobil daha stabil, gürültüsüz ve daha az sert bir sürüş hissi yaratacak. Bu sistemi marka farklı bir isimle tanıtacak. Ayrıca marka yeni C serisinin bazı modellerinde kullanılabilecek "Airmatic" süspansiyon sistemini de opsiyonel olarak sunacak. (Airmatic sistemi sayesinde otomobilin yüksekliğini ve alçaklığını kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.)

Mercedes yeni C serisi için sürüş modlarıda oluşturdu ve otomobilin sürüş modlarının otomobilin yakıt tüketimine doğrudan bir yararı oldu. Bu sürüş modları; Comfort, ECO, Sport ve Sport Plus olmak üzere dört çeşit.

ÇOK OKUNANLAR