YENİ MODELLER › Daha kullanışlı C-Serisi sonbaharda geliyor…

Daha kullanışlı C-Serisi sonbaharda geliyor…

23 Mayıs 2014 / 21:26 Mercedes-Benz’in çiçeği burnunda modeli C-Serisi station wagon versiyonuyla karşımızda

Daha kullanışlı C-Serisi sonbaharda geliyor…

Mercedes-Benz C-Serisi’nin station wagon versiyonunu tanıttı. 4702 mm’lik uzunluğuyla yeni station wagon C-Serisi selefinden 96 mm daha uzun. Otomobilin 2480 mm’lik aks aralığı ise eski modele göre 80 mm’lik bir artış anlamına geliyor. Mercedes-Benz tasarımcıları otomobilin sadece ön kısmının sedan C-Serisi ile aynı olduğunu ve B sütunlarının ardının tamamen yeni olduğunu söylüyor.

Station wagon C-Serisinin arka diz mesafesi 45 mm artmış, otomobilin genişliğinde görülen 40 mm’lik artış ise (genişlik artık 1810 mm) kafa, dirsek ve omuz mesafesinin artmasına yardımcı olmuş. Arka koltuklar yerindeyken otomobil 490 litrelik bagaj hacmine sahipken, koltukların yatırılmasıyla hacim 1510 litreye çıkıyor. Easy Pack adı verilen ve ellerinizi kullanmadan ayağınızı arka tamponun altına götürmenizle bagaj kapağının açılmasını sağlayan bir teknoloji ise yeni otomobilde opsiyonel olarak sunuluyor.

Boyutlarındaki büyümeye rağmen C-Serisi station wagon uygulanan diyet sonucunda selefine göre 65 kg daha hafif olmayı başarmış. AIRMATIC havalı süspansiyon sistemi ile satın alınabilen otomobil bu opsiyonuyla segmentinde fark yaratırken otomobilin motor seçenekleri C-Serisi sedan ile tamamen aynı. Benzinli motor seçenekleri 156 bg ile 333 bg arasında değişen güçlerle sunulurken, dizel seçeneklerin maksimum güçleri 115 bg ile 204 bg arasında yer alıyor. Yeni otomobil ayrıca 204 bg + 27 bg’lik elektrik motoru sunan C300 BlueTEC HYBRID ve 211 bg + 68 bg’lik C350 BlueTEC HYBRID versiyonları ile de satın alınabilecek.

Mercedes-Benz C-Serisi station wagon’un satışlarına önümüzdeki Eylül ayı itibariyle başlanması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR