SEKTÖREL › Dördüncü nesil Suzuki Jimny Türkiye'de...

Dördüncü nesil Suzuki Jimny Türkiye'de...

06 Aralık 2018 / 23:57 Yeni Jimny, 1.5 litrelik motor ve 151 bin TL'lik fiyat etiketiyle Türkiye pazarına sunuldu

Dördüncü nesil Suzuki Jimny Türkiye'de...

Suzuki, boyundan beklenmeyen arazi yeteneğiyle adeta devleşen küçük SUV modeli Jimny'nin dördüncü neslini satışa sundu. Selefinin beğenilen tüm özelliklerini koruyan yeni Jimny, benzersiz dört tekerlekten çekiş sistemi, yalın ve maskülen tasarım detayları ve fonksiyonel yapısıyla dikkat çekiyor. GLX donanım paketi, 100 bg gücündeki 1.5 litrelik benzinli motor ve 4-ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan küçük SUV, 151 bin TL’lik fiyat etiketine sahip.

Selefine oranla 53 litre artan bagaj kapasitesi yeni Jimny’de 377 litreye ulaşmış. Katlanan arka koltuklar, geniş bagaj ağzı, bagajın yan duvarları ve koltuk tasarımının optimizasyonu sayesinde son derece kullanışlı, düz ve geniş bir yükleme alanı sunan Jimny'de temizlemesi kolay plastik ile kaplanan arka koltuk sırtlıkları ve bagaj yan duvarları sayesinde fonksiyonellik destekleniyor.

a2c0b1ae489e965a427fc265cb5b2091_0.jpg

Jimny'de arazi yeteneği için Suzuki tarafından geliştirilen dört tekerlekten çekiş sistemi ALLGRIP PRO'ya yer verilmiş. Merdiven şasi süspansiyon sistemi off-road sürüşlerinde daha güvenilir ve sağlam bir yapı sunarken, X-bağlantılar ve iki adet ilave çapraz bağlantıyla da torsiyonel rijitliğin arttırıldığı açıklanıyor. 37 derecelik yaklaşma açısı, 28 derecelik rampa açısı ve 49 derecelik uzaklaşma açısı yeni Suzuki Jimny’nin engelleri ve dik tepeleri, tamponlarını veya alt kısmını çizmeden tırmanmasına izin veriyor. Yeni Jimny’de görev yapan, arazi takviyesine sahip yarı zamanlı dört tekerlekten çekiş sisteminin; 2H (iki tekerlekten çekiş), 4H (dört tekerlekten çekiş) ve 4L (arazi takviyesine sahip dört tekerlekten çekiş) olmak üzere farklı sürüş modları bulunuyor.

Jimny'nin güvenlik seviyesinin de arttırıldığı açıklanıyor. Suzuki tarafından geliştirilen, kaza önleyici güvenlik teknolojisi Suzuki Safety Support, günlük sürüş koşullarında sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. Öndeki araç veya yaya ile olası bir çarpışma tespit etmesi halinde Dual Sensor Brake Support (DSBS) (Çift Sensörlü Fren Destek Sistemi) çarpışmayı önlemek ve etkilerini hafifletmek üzere sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor; fren gücünü arttırıyor veya duruma göre otomatik olarak fren yapıyor. Ayrıca Şerit Takip Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Uzun Huzmeli Far Asistanı gibi teknolojiler de sürüş güvenliği noktasında sürücüyü destekliyor. Yeni Suzuki Jimny ayrıca Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, yokuş kalkış desteği, Eğim İniş Yardımcısı, Acil Durum Fren İşareti, ESP, darbe sönümleyen gövde TECT, lastik basıncı uyarısı sistemiyle de donatılıyor.

ÇOK OKUNANLAR