YENİ MODELLER › DS 3 Crossback tanıtıldı

DS 3 Crossback tanıtıldı

16 Eylül 2018 / 22:05 DS'lerin en yenisi olan DS 3 Crossback B segmenti crossover arenasına farklı bir tat getirecek

DS 3 Crossback tanıtıldı

DS markasının ikinci nesil otomobillerinin ikinci temsilcisi olan yeni DS 3 Crossback, geçtiğimiz hafta Paris'te tanıtıldı. Markanın yeni Multi Enerji Platformu üzerine inşa edilen otomobil, 4.118 mm uzunluğa, 1.791 mm genişliğe, 1.534 mm yüksekliğe ve 2.558 mm dingil mesafesine sahip. DS 3 Crossback, önden bakıldığında karakteristik DS ön ızgarası, DS WINGS tasarım mimarisi ve DS MATRIX LED VISION farlarıyla dikkat çekiyor. DS 3 Crossback’in dış görünümünü kişiselleştirmek üzere; 10 jant alternatifi, 10 farklı gövde rengi ve üç farklı tavan rengi sunuluyor.

DS 7 Crossback modelinden aktarılan bir orta konsola sahip olan otomobilde; vites seçim kolu, şalterler, elektrikli el freni, 10.3 inçlik bilgi-eğlence ekranı, kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu gibi dikkat çekici özellikler bulunuyor. DS mühendisleri, DS 3 Crossback’e özel bir ses sistemi geliştirmek için Fransız ses sistemi geliştiricisi FOCAL ile güçlerini birleştirerek gelişmiş ELECTRA® ses sistemini geliştirmişler. Bu sistem 12 adet hoparlör ile toplam 515 Watt ses çıkışı sunuyor.

BENZİNLİ, DİZEL VE ELEKTRİKLİ GÜÇ AKTARMA ORGANLARI

Yeni DS 3 Crossback 3 silindirli turbo benzinli ve 1.5 BlueHDi dizel dışında tamamen elektrikli bir çözüm de sunuyor. Otomobil, 2019 yılının ikinci yarısından itibaren gelişmiş bir performans sunan tamamen elektrikli bir versiyona kavuşacak. 136 bg gücünde elektromotoru 50 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryalar besliyor. 260 Nm tork üreten elektirk motoru DS 3 Crossback'i 8,7 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırıyor. 450 kilometre (NEDC sürüş döngüsü) menzil sunan elektrik motorlu sistem sadece 30 dakikada bataryayı yüzde 80 şarj etme imkanı sunuyor.

DS 3 Crossback ayrıca en güncel PureTech teknolojisiyle yollara çıkan ilk otomobil. En yeni PureTech benzinli motor 155 bg güç üretiyor ve gücünü EAT8 üzerinden yola aktarıyor. Bu motorun yanı sıra aynı şanzıman ile kombine edilmiş PureTech 130 seçeneği benzinli ürün gamını tamamlıyor. Bu motor seçenekleri Euro 6.3 emisyon standartlarını bugünden yerine getiriyor. PureTech 130 üst üste dört yıldır ‘Yılın Motoru’ seçiliyor. Satış başlangıcından kısa bir süre sonra 130 bg güç seçeneği ile Euro 6.2 BlueHDi motor da kullanıma sunulacak.

DS Foto Galeri Tüm DS Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR