SEKTÖREL › Duster'a yeni bir benzinli motor...

Duster'a yeni bir benzinli motor...

04 Ekim 2018 / 19:36 Dacia, yeni benzinli motor seçeneğini Paris Otomobil Fuarı'nda lanse etti...

Duster'a yeni bir benzinli motor...

Dacia, motor gamına yeni bir seçenek daha ekliyor. Duster'da sunulacak olan 1.3 litrelik yeni nesil benzinli motor iki farklı güç seçeneğine sahip. Turboşarjlı TCe ünitenin düşük güçlü versiyonu 5000 d/d'de 130 bg güç ve 1500 d/d'de 240 Nm maksimum tork verisi sunarken, diğer versiyon ise 5350 d/d'de 140 bg güç ve 1600 d/d'de 250 Nm tork üretiyor. Yani Duster'ın yeni nesil motorunun güçlü versiyonu, 1.2 litrelik eski TCe motordan 25 bg daha fazla güç üretiyor.

Tüm dizel motorlarını da Blue dCi ile yenileyen Dacia, yeni benzinli motorunu Duster'ın 4x2 versiyonunda sunacak. 4x4 versiyonlarda benzinli motor lansmanının ise 2019 yılı ortasından itibaren gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Dacia'daki bir diğer yenilik de yenilenen navigasyon sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Media Nav Evolution sistemi, daha hızlı navigasyon ve yeni özellikler sunacak. Android Auto ve Apple CarPlay en iyi akıllı telefon uygulamalarını bulmak ve mesajlara erişim sağlamak için kullanılabilecek. Yeni sistemin daha hassas, dokunmaya duyarlı özellikleri ve daha iyi ekran geçişi sayesinde menülere daha kolay erişim sağlanacağı açıklanıyor.

DACIA'DAN ÖZEL BİR GEZİ REHBERİ

Dacia, dünya çapında 5 milyon satış adedine ulaştı ve bu başarıyı fanlarıyla birlikte inovatif ve katılımcı bir proje olan #DaciaRoadStories ile kutlamak istedi.Bu proje sosyal medyada 1 milyondan fazla Dacia fanı tarafından destek görürken, dokuz kişi iki ay boyunca Yeni Duster ile Belçika, İsviçre, Almanya, Danimarka, İngiltere ve Fransa’da yolculuk yaptı. Bu yolculuk sonrası fanlara ait unutulmaz hikayeler ve harika yolculuk fikirlerinin yer aldığı  #DaciaRoadStories gezi rehberi ortaya çıktı. 

ÇOK OKUNANLAR