YENİ MODELLER › Elektrikli Berlingo yollara çıkmaya hazır

Elektrikli Berlingo yollara çıkmaya hazır

25 Şubat 2021 / 11:35 Citroen'in tamamen elektrikli e-Berlingo modeli yılın ikinci yarısında Avrupa'da satışa sunulacak

Elektrikli Berlingo yollara çıkmaya hazır

PSA Grubu'nun yük taşımaya yönelik hafif ticari araçlarının ardından binek özellikleri gösteren van modelleri de elektrikli versiyonlara kavuşuyor. Bu yılın ikinci yarısında Avrupa yollarına çıkacak olan Citroen e-Berlingo da PSA'nın elektromobilite atağının önemli bir parçası. 

Aktif bir yaşam süren kullanıcılar için hazırlandığı açıklanan ë-Berlingo, aynı zamanda çevresel ayak izine, otomobil bütçesine ve doğaya önem veren bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Pratiklik, işlevsellik ve kullanım kolaylığı gibi Berlingo’ya has tüm özellikleri de sunmaya devam eden e-Berlingo, 100 kW gücündeki elektrikli motoru ve 50 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryasıyla 280 km'ye kadar menzil sunuyor.

Citroen e-Berlingo'nun güç ve menzil değerleri sürüş moduna bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Toplam üç farklı mod bulunuyor. 80 kW ve 210 Nm üreten "Normal"  mod, günlük kullanım için ideal bir performans-menzil dengesi sunuyor. 60 kW ve 180 Nm üreten "Eko" mod, ısıtma ve klima sistemini kapatmadan gücünü kısarak ve motorun güç ve tork üretimini sınırlayarak menzili uzatıyor ve sakin bir sürüş sunuyor. 100 kW ve 260 Nm üreten "Performans" modu ise örneğin ağır yükleri taşımak üzere motorun gücünü en üst seviyeye çıkartarak performansı arttırıyor. 

5b214d710ef0496f53ec08bc8123dbdb_0.jpg

Elektrikli Berlingo’nun şarj gereksinimlerini karşılamak üzere üç farklı çözüm sunuluyor. Bir "Green'Up" soket, bataryanın büyük bölümünün bir gecede şarj edilmesini sağlayarak günlük kullanım için hazır hale getiriyor. "Mod 2" kablo ise evde, iş yerinde veya park alanında kullanım için devreye giriyor. Bu şarj modu standart 8A soketi veya gelişmiş 16A soket (Green’Up ünitesi ve soketi) ile uyumlu olup bataryayı 15 saatten daha kısa sürede tamamen şarj ediyor.

Bireysel veya halka açık hızlı şarj, 3,7 ile 22 kW "Wallbox" hızlı şarj ünitesi kurulumunu ve isteğe bağlı olarak sunulan "Mod 3" kablosu gerektiriyor. Böylece %0’dan %100’e şarj etmek için 7 saat 30 dakika (tek fazlı 7,4 kW Wall Box) veya 5 saat (üç fazlı 11 kW Wall Box) yeterli oluyor.

Halka açık bir istasyonda "süper hızlı şarj" ise şarj cihazına entegre "Mod 4" kablosuyla 100 kW’a kadar gerçekleşiyor. Bu çözüm 50 kWh’lik bataryanın %80 doluluğa 30 dakikada ulaşmasını sağlıyor. 

Citroen e-Berlingo'nun bataryaları 8 yıl veya 160.000 km (%70 batarya kapasitesi için) garanti ile sunuluyor. Bir yıl veya 20.000 km sonra ve ardından her iki yılda veya 40.000 km’de bir gerçekleştirilen bakım sonrasında bir batarya kapasite belgesi düzenleniyor.

ÇOK OKUNANLAR