SEKTÖREL › En hızlı Alfa Stelvio 2018'de geliyor

En hızlı Alfa Stelvio 2018'de geliyor

22 Aralık 2017 / 17:41 Stelvio'nun 510 beygirlik versiyonu 2018'in ikinci yarısında Türkiye'de olacak...

En hızlı Alfa Stelvio 2018'de geliyor

Almanya'nın efsanevi pisti Nürburgring Nordschleife’de kısa bir süre önce büyük bir rekora imza atarak dünyanın en hızlı SUV'u unvanını çok yakın bir zamanda kazanan Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, 2018'de Türkiye pazarına sunulacak. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio'da, 510 bg gücünde 2.9 litre V6 Twin-Turbo motor ve çok hızlı 8-ileri bir şanzıman görev yapıyor. Şanzıman, “Yarış” modunda sadece 150 milisaniye gibi rekor bir sürede vites değişimi gerçekleştirirken, Q4 dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte gücü dört tekerleğe birden aktarıyor. Normal koşullarda Q4 çekiş sistemi tüm torku arka aksa aktarırken, limitlerde ön ve arka aks arasında yüzde 50'lik bir dağılım sağlayabiliyor. Özel AlfaLinkTM adaptif süspansiyon sistemiyle yol tutuş kabiliyetinin mükemmele yakın olduğu belirtilen Stelvio Quadrifoglio'yu durdurma görevini ise ilk olarak Giulia’da görülen, Alfa Romeo markasına özgü yenilikçi elektromekanik Entegre Fren Sistemi (IBS) üstleniyor.

Ön ve arka aksı arasında 50:50'lik ideal ağırlık dağılımına sahip olan Stelvio Quadrifoglio'nun karoserinde bolca alüminyum ve karbon fiber destekli malzemeler kullanılmış. Üstün sürüş özellikleri için geliştirilen yarı sanal direksiyon miline sahip yeni çift salıncaklı ön süspansiyon, hızlı ve keskin direksiyon tepkilerini beraberinde getiriyor. Arka aksta Alfa Romeo’nun patentli dört buçuk kollu bağımsız süspansiyonu görev yapıyor.

İsmini İtalya'nın en yüksek dağ geçidi olan Passo dello Stelvio'dan alan Stelvio Quadrifoglio, kendisini sınıfının en iyi performansa sahip SUV’si yapan iki özelliğe sahip: 1830 kg’lik boş ağırlığıyla bu model, kategorisindeki en iyi ağırlık/güç oranına (3.6 kg/bg) ve litre başına en iyi güç değerine sahip (176 bg/lt).

Tofaş çatısı altında temsil edilen Alfa Romeo, yeni SUV’u Stelvio’nun en hızlı versiyonunu gelecek yıl içinde Türkiye pazarında satışa sunacak. Alfa Romeo Marka Direktörü Sinan Saip Bel, kasım ayı içinde satışa sundukları 2.0 litre benzinli motorlu ve 4 tekerlekten çekişli Stelvio modelinin müşterilerden çok olumlu tepki aldığını; gelecek yılın ikinci yarısında satışa sunacakları 510 bg’lik Stelvio Quardofoglio için sipariş almaya başladıklarını da belirtti.

ÇOK OKUNANLAR