MOTORSPORLARI › Fernando Alonso, Dakar şampiyona Hilux'ı test etti

Fernando Alonso, Dakar şampiyona Hilux'ı test etti

30 Mart 2019 / 11:30 Eski F1 şampiyonu Alonso, Güney Afrika’daki Kalahari Çölü’nde Dakar şampiyona Hilux'ın direksiyonuna geçti

Fernando Alonso, Dakar şampiyona Hilux'ı test etti

Bu sezon takım arkadaşlarıyla birlikte FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası lideri olan TOYOTA GAZOO Racing pilotu Fernando Alonso, Dakar Rallisi’ni kazanan Toyota Hilux’ı 2 gün süren zorlu bir değerlendirme testinden geçirdi. Eski Formula 1 şampiyonu Fernando olan Alonso, bu sürüşü Güney Afrika’da Kalahari Çölü’nde özel bir test alanında gerçekleştirdi. 

22bd088cd9fe0089244bffdf726597ae_0.jpg

Kariyerinde ilk kez ralli raid’i deneyimleyen TOYOTA GAZOO Racing pilotu Alonso, gelecek için muhtemel sürüşleri değerlendirmeye başladı. TOYOTA GAZOO Racing Güney Afrika Takım Kaptanı Glyn Hall, testi değerlendireceklerini ve buna göre adım atacaklarını belirterek “Takım adına Alonso’nun klasmanında bir pilot ile çalışmak inanılmaz bir deneyimdi. Onun pist yarışlarında nasıl bu kadar başarılı olduğunu açıkça gördük. Teste çok iyi hazırlanmıştı ve iki gün boyunca mümkün olduğu kadar çok fazla deneyim elde edebilmek için büyük bir efor ortaya koydu. Ralli raid, pist yarışlarına göre tamamen farklı bir disiplin olsa da, Alonso etkileyici bir gelişim gösterdi ve bu testten çok keyif aldı” dedi.

Ocak ayında, 2019 Dakar Rallisi’ni Nasser Al Attiyah ve Mathieu Baumel ikilisiyle kazanan Toyota Hilux, 385 bg güç ve 620 Nm tork üreten 5.0 litrelik V8 motora sahip.

ÇOK OKUNANLAR