SEKTÖREL › Ferrari FF Türkiye'de!

Ferrari FF Türkiye'de!

18 Ekim 2011 / 01:00 Ferrari'nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli süperspor model olan FF Türkiye'de görücüye çıktı

Ferrari FF Türkiye'de!
Dünya prömiyeri 2011 Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen Ferrari FF, 627 bin Euro'luk anahtar teslim fiyatıyla Türkiye'de. Ferrari'nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli süperspor model olan FF'in basın toplantısı FerMas Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak ve Ferrari Avrupa bölgesi satış müdürü Massimo Gallotta'nın katılımlarıyla FerMas Showroom'da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Ferhat Albayrak, "Ferrari FF için 2011 kotamız 2 adetti. FF Türkiye'de henüz lansmanı yapılmadan 2 adet satıldı. Böylece otomobil Türkiye'ye gelmeden hedeflediğimiz sayıyı tutturmuş olduk" dedi.

4RM sisteminin patenti Ferrari'ye ait
660 bg gücünde V12 motora sahip olan FF, çift kavramalı F1 tipi şanzımanıyla gerçek bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.7 saniyede ulaşan ve maksimum 335 km/s hıza çıkabilen bu dört kişilik Ferrari'nin en önemli özelliğiyse patenti markaya ait olan dört tekerlekten çekiş sistemi olarak dikkat çekiyor. Ferrari'nin 4RM mekanizması, geleneksel dört tekerlekten çekiş sistemlerine göre yüzde 50 daha hafif olması sayesinde kusursuz bir ağırlık dağılımı sunuyor. Çekişin maksimum yüzde 30'unu ön tekerleklere aktaran Ferrari FF, ilk dört viteste dört tekerlekten çekişli olarak yol alırken, 5 ve 6. viteslerde gücün tamamını arka tekerleklere iletiyor.
 


ÇOK OKUNANLAR