YENİ MODELLER › Ferrari FF yerini GTC4Lusso’ya bıraktı

Ferrari FF yerini GTC4Lusso’ya bıraktı

11 Şubat 2016 / 21:20 İtalyan üreticinin yeni modeli 690 bg güç ve 697 Nm tork üretiyor

Ferrari FF yerini GTC4Lusso’ya bıraktı

Dört tekerlekten çekişli Ferrari FF yerini yeni GTC4Lusso’ya bırakıyor. Merkezi Maranello’da yer alan üretici, temelde FF modelinin makyajlanmış hali olan yeni modelinde evrimsel tasarıma ve modelin değişen adı ile uyumu küçük kozmetik değişikliklere yer vermiş. Küçük dokunuşlar ile birlikte dahili hava girişlerine sahip yeniden tasarlanmış bir ön tampona, elden geçirilmiş arka hava girişlerine, yeni bir tavan spoylerine ve çift dairesel stoplara kavuşan yeni modelin arka difüzörü ise otomobilin aerodinamik verimliliğini arttırmak üzere elden geçirilmiş.

Ferrari mühendis ve tasarımcıları GTC4Lusso’nun iç mekanında markanın 10.25 inçlik dokunmatik ekrana sahip en son infotainment sistemine yer vermiş. Daha kompakt hava yastığı sayesinde daha küçük bir direksiyon simidine de sahip olan yeni otomobilin direksiyon simidinde yer alan tuşlar elden geçirilmiş, Manettino anahtarı ise yeniden tasarlanmış.

Ferrari, GTC4Lusso’da FF’te yer alan 6.2-litre hacimli V12 atmosferik motora yer vermeye devam ederken, söz konusu motorun 660 bg’lik maksimum gücü 690 bg’ye, 683 Nm’lik maksimum torku ise 697 Nm’ye yükseltilmiş. Elden geçirilmiş olan motorun ekstra gücü GTC4Lusso’nun 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 sn’de (FF’ten 0.3 sn daha hızlı) tamamlamasını sağlarken, otomobilin 335 km/s’lik maksimum hızında ise herhangi bir değişiklik gerçekleşmemiş. Yeni motorun yanı sıra elektronik diferansiyel ve amortisörler ile çalışan Slip Side Control (Kayma Yan Kontrolü) sistemine sahip arka tekerlek yönlendirmesine de kavuşan GTC4Lusso, Ferrari’nin iddialarına göre “karla kaplı, ıslak veya düşük tutunma sunan yollarda olağanüstü tork ile başa çıkabiliyor.”

Ferrari yeni modelini önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkartmayı planlıyor. Yeni otomobilin fiyatının ise markanın FF modelinden daha yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR