SEKTÖREL › Fiat ve Aksigorta iş birliği ile Akıllı Kasko dönemi

Fiat ve Aksigorta iş birliği ile Akıllı Kasko dönemi

03 Ekim 2020 / 15:31 Fiat Yol Arkadaşım Connect, kasko poliçelerinde “Akıllı Fiyatlandırma” dönemini başlatıyor

Fiat ve Aksigorta iş birliği ile Akıllı Kasko dönemi

Tofaş Ar-Ge merkezi ve Comodif iş birliği ile geliştirilen ve Türkiye’deki Fiat kullanıcılarının hizmetine sunulan bağlanabilirlik teknolojisi “Fiat Yol Arkadaşım Connect” sigortacılık sektörüne adapte edildi. Tofaş ve Aksigorta iş birliğiyle hayata geçen Fiat Yol Arkadaşım Connect Kasko uygulamasıyla kasko tutarları sürücünün kullanım şekli ve süresine göre avantajlı hale gelecek. Uygulamayı kullanan sürücüler, araç kullanım verileri analiz edilerek hesaplanan sürüş puanının haricinde; otomobilin kullanım süresine göre kasko poliçelerinde yüzde 10’un üzerine çıkan indirimlerden faydalanabilecek. Poliçeye artı bedel yansıtmadan analiz yapan sisteme göre, sürüş puanı 75’in üzerinde olan kullanıcılara, toplam poliçe tutarı üzerinden yüzde 8,5 ile yüzde 10 arasında indirim uygulanıyor. Bununla birlikte, araç kullanım süresine göre 250 TL’ye varan indirimler de Fiat Yol Arkadaşım Connect kullanıcılarını bekliyor. Söz konusu veriler, poliçe yenileme döneminde Aksigorta tarafından değerlendiriliyor ve kasko poliçe indirimleri kişiye özel olarak belirleniyor. Böylece, kasko fiyatlarının içindeki göreceli yüksek risk maliyeti, aracını iyi kullanan sürücüye yansıtılmıyor, kullanım gün sayısı da hesaplamada dikkate alınıyor. 

Tüm bunlarla beraber Aksigorta, poliçe başlangıcında Fiat Yol Arkadaşım Connect Kasko satın alan sürücülere ilk poliçelerinde yüzde 10 indirim ve Ekim sonuna kadar kasko poliçesinde yüzde 7’lik ek indirim imkânı sunacak. Fiat ise Connect cihazı alımlarına özel 100 TL’lik indirim avantajı sağlayacak. 

SÜRÜCÜ İLE ARACI BİRBİRİNE BAĞLAYAN TEKNOLOJİ
Fiat Yol Arkadaşım Connect, Fiat yetkili servislerinde araca monte edilen akıllı bir cihaz ile Egea, Doblo, Fiorino ve Ducato modellerine kolayca adapte edilebiliyor. Akıllı telefonlara indirilen uygulamaaracılığıyla yönetilen Fiat Yol Arkadaşım Connect, uzaktan otomobilin kapı ve bagaj kilitlerini açma-kapama, lastik basınçlarını, yakıt ve akü durumunu takip etme, geçmiş servis işlemlerini görebilme ve online servis randevusu alabilmeyi sağlıyor. Bununla beraber, aracın park konumunu ve sürüş detayları, hız ve mesafe limiti belirleyerek bildirim alabilme, acil yol yardım ile ambulans hizmeti gibi daha birçok faydalı fonksiyona da Fiat Yol Arkadaşım Connect aracılığıyla sahip olunabiliyor. “Fiat Yol Arkadaşım Connect” Ekim ayı boyunca 790 TL’lik avantajlı fiyatla satın alınabiliyor. 

ÇOK OKUNANLAR