YENİ MODELLER › Fiat'ın yeni roadster'ı 124 Spider ortaya çıktı!

Fiat'ın yeni roadster'ı 124 Spider ortaya çıktı!

18 Kasım 2015 / 23:42 Mazda MX-5 ile aynı platformu paylaşan yeni otomobil, farklı tasarımı ile dikkat çekiyor

Fiat'ın yeni roadster'ı 124 Spider ortaya çıktı!

Fiat’ın uzun süre sır gibi sakladığı yeni roadster modeli 124 Spider Los Angeles Otomobil Fuarı’nda ortaya çıktı. Mazda’nın MX-5 modeli temel alınarak geliştirilen yeni model, ikiz kardeşine kıyasla farklı tasarımı ile dikkat çekiyor. Orijinal Fiat 124 Spider’ı anımsatan çizgilere ve gövde panellerine sahip olan yeni modelin, özel olarak bu amaçla tasarlandığının altı çiziliyor.

İç mekanını Mazda MX-5 ile paylaşan yeni Fiat 124 Spider’ın kaputunun altında 1.4-litre hacimli MultiAir Turbo motor yer alıyor. Avrupa’da satılacak otomobillerde 140 bg güç ve 240 Nm tork üreten bu ünite, ABD’de satışa çıkacak olan otomobillerde ise 160 bg güç ve 250 Nm tork üretiyor. ABD’de satılacak olan otomobilin 6-ileri manuel ve 6-ileri otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacağı söylenirken, 6-ileri otomatik şanzıman seçeneğinin Avrupa’da satışa sunulup sunulmayacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Fiat yetkilileri otomobilin geriye kalan detaylarının önümüzdeki aylarda açıklanacağını bildirirken, satış tarihi olarak ise 2016 yılının ikinci yarısını gösteriyor. İtalyan üretici, yeni roadster modelinin daha güçlü Abarth versiyonunun geliştirildiğini bildiriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR